Bila Chef Wan, Aliff Syukri berjumpa.. ini tindakan Chef Wan...

Pada: Ahad, 13 Ogos 2017

Persengkataan yang berlaku diantara dia personaliti terkenal, Chef Wan dengan Datuk Aliff Syukri beberapa minggu lalu menjadi viral dan kecaman pelbagai pihak yang rata-rata menyebelahi Datuk Aliff.

Namun baru-baru ini mereka bertemu buat kali pertama dan ini tindakan Chef Wan yang korang patut contohi.


“Allah nak pertemukan kita kebetulan duduk semeja with Dato Aliff next to me at Wanita magazine 45th year celebration.

“Saya hulur tangan dahulu memohon maaf sekiranya apa yg saya tegur kan tempoh hari beliau terasa hati.

“Aliff kata dia terima teguran itu dgn baik as he know i adviced him from my vast experienced and sometime he does feel he over reacted abit with segala kemewahan yg dia tak biasa menikmati.

“Saya kata sejujur nya saya anggap Dato Aliff mcm anak saya jugak dan berbangga dgn kejayaan beliau tetapi dia mesti lebih berhati hati bila update apa saja di social media itu kerana he is dealing with the general public so pasti ada consequences yg akan di hadapinya.

“Kena kecam selalu pun secara jujur saya rasa kasihan as i know he is a very nice person too and its not fair for him to deal with all that shit.

“So he is better off not flaunting all that pun.

“Dia setuju as apa yg terjadi also membuka mata dia he said.

“Like it or not he is more famous now with all that issue.

“I said nope u need to be famous for the right reason.

“U a very young and talented businessman and u can inspire many out there many things.

“We spoked in length about this and he really like my idea and chances are we might even be in partnership if all fall in the right place.

“I try to be as honest as i am now talking to all of u and the same thing to Dato Aliff too.

“I adviced him never simpan dendam dan mendengar segala batu api out there yg laga2 kan kita.

“Rugi besar manusia yg menyimpan dendam ini.

“Take my advice constructively as tho seorang bapa menasihati anaknya yg di kasihi.

“Read their comments and Aliff be wise and understand all that.

“Tak semua comment2 itu datangnya dari manusia yg jujur dan panjang akal2 mereka as many of them are also just kids out there.

“U sendiri boleh menilainya.

“Buruk atau baik untuk u.

“Tetapi jika silap tetap silap tau.

“So u learned from yr past weaknesses and mistake.

“So i am very happy that we had this heart to heart talk yg sangat jujur dan ikhlas di antara seorang bapa dan anaknya.

“Aliff kata dia sendiri sangat menghormati saya dan also my IG follower.

“Dia kata mulut Dato memang cakap lepas tapi saya tahu banyak yg Datuk kata itu ada la betul dan telus,” tulis kapsyen Chef wan panjang lebar.

Tag : , , , , , , ,