Ada info/gambar yang ingin dikongsi bersama? email ke:

12 Artis yang ada Degree, PHD. Nombor 7 paling tak disangka-Sangka

Ahad, 30 April 2017

1-NAJWA MUHYIDDIN

Anak kepada Timbalan Perdana Menteri ini merupakan siswazah jurusan Kejuruteraan Elektronik dari Melbourne, Australia. Namun pelantun suara lagu Got to Go ini memilih untuk menyambung pengajian di Kolej Muzik Berklee, Massachusetts, Amerika Syarikat demi mengejar cita-cita menjadi penghibur terbaik.

2- Lisa Surihani

Pelakon Istanbul, Aku Datang ini bukan semata-mata aktres berwajah kacukan yang menggunakan kecantikannya meraih kerjaya dalam bidang peragaan dan lakonan. Lisa memiliki Ijazah Undang-Undang dari Kolej Universiti Help dan Universiti Aberystwyth di Wales, United Kingdom.

3- Yuna

Dia mungkin antara penyanyi/penggubah lagu yang paling terkenal di Malaysia dan mampu menempa nama di persada antarabangsa. Namun tidak klise seperti pemuzik jalanan, Yuna memiliki ijazah dalam bidang Undang-Undang dari Universiti Teknologi Mara, Shah Alam (UiTM).

4- Daphne Iking

Personaliti TV terkenal, Daphne Iking, atau kini mesra dengan nama Dahlia merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda dalam Penyiaran (Filem, TV dan Radio) dan pada tahun 2004, memperolehi Ijazah Sarjana dalam Komunikasi. Kedua-dua pencapaian akademik tersebut diperoleh dari Universiti Sains Malaysia di Pulau Pinang.

5- Ahmad Idham

PaDa tahun 2011, pengarah terkenal Ahmad Idham dikhabarkan telah mendaftar di Universiti Utara Malaysia (UUM) dan mengambil kursus Ijazah Kedoktoran (PhD) dalam bidang industri. Pengarah Remp-It yang memiliki Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Perakaunan dari UiTM Shah Alam ini akan menghasilkan tesis PhD berasaskan bidang perfileman tempatan cabaran, permasalahan dan cara mengatasi halangan terbabit.


6- Sudirman Hj Arshad

Allahyarham Sudirman Arshad merupakan antara artis tempatan yang dikenali kerana memiliki pencapaian akademik yang cemerlang. Bukan sahaja dia menolak biasiswa untuk menyambung pengajian dalam bidang perubatan, Sudirman juga mempunyai Ijazah dalam bidang Undang-undang dari Universiti Malaya dan pernah menjadi peguam.

7- Datuk Aznil Hj Nawawi

Personaliti TV, pelakon dan penyanyi ini juga merupakan alumnus Universiti Malaya yang memiliki Ijazah Sarjana Ekonomi. Namun begitu, personalitinya yang ceria dan minat mendalam dalam media membolehkan Aznil mengubah haluannya dan menempa nama dalam bidang penyiaran.

8- Fazley Yaakob

Tidak kisahlah jika suatu masa dulu ijazah kedoktorannya dikatakan palsu, Fazley masih memiliki Ijazah dalam bidang Pentadbiran dan Perdagangan dari Victoria University of Wellington, New Zealand.

9- Kaer Azami

Selepas bekas peserta Akademi Fantasi Musim 2 ini menyambung pengajiannya di Jakarta, Indonesia selama empat tahun dalam bidang Perniagaan, penyanyi bersuara R&B ini merancang untuk sambung pengajiannya untuk peringkat master di London pula.

10 - Jason Lo

Bintang muzik Irish-Cina kelahiran Kuching, Sarawak ini merupakan seorang graduan dalam bidang Perakaunan di University of Hull selain Ijazah Sarjana dalam bidang Kewangan di Webster Graduate School in London.


11- Aishah

Penyanyi terkenal 90-an, Wan Aishah Wan Ariffin atau mesra dengan nama Aishah ini pernah terbang ke New Zealand untuk menyambung pengajian dalam bidang Sains Politik di Universiti Auckland. Walau bagaimanapun atas beberapa faktor, dia akhirnya memperoleh ijazah dalam bidang Pendidikan Kanak-Kanak.

12- Azhar Sulaiman

Pelakon Keluarga Iskandar ini memiliki diploma Senibina dari UiTM Shah Alam pada tahun 1994, Ijazah Sarjana dalam bidang Senibina dari University of Newcastle Upon Tyne di United Kingdom pada tahun 1997, Ijazah Senibina/Pengajian Lanjutan dari University of Kingston Upon Thames, London pada tahun 1999 dan Professional Practice dalam bidang Senibina University of Westminster, London pada tahun 2001.

Persembahan Aiman Tino paling kurang RM12,000!

Kontroversi berpanjangan membabitkan penyanyi Aiman Tino yang dikatakan perlu dibayar tinggi dalam sesebuah persembahan menimbulkan rasa kurang senang pihak syarikat pengurusannya.

Menurut Mahadhir Mohamad selaku pengurus Aries Music, Aimanitu layak menerima bayaran tinggi berdasarkan populariti, nilai komersial dan permintaan terhadapnya.

"Apa salahnya jika kami meletakkan kadar bayaran tertentu mengikut kemampuan penganjur.

"Perkiraan yang dibuat adalah berdasarkan kaedah ekonomi iaitu selagi ada demand (permintaan), selagi itulah wujudnya supply (penawaran).

"Pada masa ini jadual Aiman sangat padat, setiap minggu ada saja acara yang perlu dihadirinya. Ini bermakna dia mempunyai nilai atau value untuk mendapat bayaran tinggi," katanya ketika dihubungi mStar Online

Ada individu tertentu yang mendedahkan wakil Aiman Tino didakwa meletakkan kadar bayaran sehingga RM12,000 bagi persembahan di Semenanjung dan RM14,000 jika mengadakan persembahan di Sabah atau Sarawak.

Kadar bayaran itu adalah bagi persembahan yang menggunakan minus one untuk satu hingga tiga buah lagu tidak termasuk tiket penerbangan pergi dan balik serta penginapan

Luahan hati Bella Dally mengenai zuriat.. (video)

Jumaat, 28 April 2017

Sering kali diaju tentang soal anak, pelakon Bella Dally akui tidak tertekan dengan soalan tersebut, sebaliknya isteri kepada aktor Nazim Othman ini reda dan menanti rezeki itu penuh sabar. Malah menurut Bella, ada juga peminat yang menyangka dirinya sedang hamil kerana dia sering kali menyarung pakaian bersaiz besar. -mStarOnline

Afdlin Shauki kecam AME 2017?

Sejak anugerah AME 2017 yang berlangsung hujung minggu lalu menarik perhatian dan kejutan orang ramai, sememangnya telah membuatkan juga ramai yang tidak berpuas hati dengan acara berkenaan.

Ramai yang terkilan kerana artis yang mereka sangka boleh merangkul juara, sebaliknya pula berlaku.

Pelakon terkenal Afdlin Shauki juga sempat meluahkan pendapatnya tentang AME 2017 di laman Instagramnya.

Sekarang dah cantik, apa guna botox! - Ani Mayuni

Tidak seperti sesetengah selebriti lain,Ani Mayuni berkata dia tak terfikir pun untuk membuat pembedaham plastik atau pun suntikan pada wajah.

Mememtik portal Berita Harian, Ani mengakui tidak berani melakukannya kerana ia perbuatan yang dilarang dalam Islam.
"Saya cuba mengelak daripada melakukan sesuatu yang bertentangan dengan ajaran agama.

"Saya tidak berani untuk membuat suntikan Botox atau pembedahan wajah semata-mata untuk kelihatan cantik.

"Saya rasa, wajah saya sekarang sudah pun cukup cantik. Saya juga tidak mahu wajah saya menjadi sama dengan orang lain," katanya.

Vida buat kenyataan yang mengejutkan.. bakal...

Agak mengejutkan walaupun kini sibuk dengan dunia perniagaan kosmetik sehingga bergelar jutawan namun Datuk Seri Vida mahu menyimpan hasrat untuk menjadi penyanyi. Malah, beliau kini sedang berusaha untuk mendapatkan penerbit serta penulis lirik untuk lagunya. Vida mahu jadi terkenal seperti penyanyi Jepun, Pikotaro yang viral dengan lagu Pen Pineapple Apple Pen.

"Saya mahu keluarkan satu lagu dulu, mungkin sesuatu yang menarik macam PPAP (Pen Pineapple Apple Pen) nyanyian Pikotaro . Saya belum berjumpa orang yang sesuai untuk membantu menjayakan niat saya sebagai penyanyi. Namun saya tidak akan putus asa."-kata Vida

Balik Umrah, Ruhainies belum sedia bertudung

Khamis, 27 April 2017


Ruhainies mengakui sering ditanya peminat bila agaknya mahu bertudung, Ruhainies menjawab yang dia belum bersedia lagi untuk menutup aurat di bahagian penting itu. Pertanyaan ini timbul apabila Ruhainies balik dari mengerjakan umrah Februari lalu.

Esma Daniel sah bercerai dengan isterinya..

Esma Daniel mengakui sudah bercerai dengan isterinya, Nitra Sari Omar sejak November tahun lalu. Esma berkata, dia perlu mengambil masa agak lama untuk membuat pengakuan berikutan perlu mengumpul semula semangat dan kekuatan.

"Ini adalah kali kedua saya gagal dalam perkahwinan dan pastinya ia satu perkara sukar untuk saya terima. Namun, saya perlu akur apabila kami sudah tiada jodoh untuk bersama.

"Bekas isteri kini menetap di Johor Bahru bersama enam anak kami. Saya tak nafikan, jarak yang jauh dan sibuk dengan pekerjaan antara punca perpisahan ini,

"Jika diikutkan saya tidak mahu bercakap mengenai perkara ini, tetapi saya perlu akur bahawa saya adalah golongan artis yang juga milik masyarakat. Jika saya terus berdiam diri, lama kelamaan mereka akan bertanya juga dan saya pula bukanlah seseorang yang suka berkongsi semua perkara di laman sosial,

“Demi anak-anak, kami harus berbaik dan saya perlu terus bekerja untuk membesarkan mereka," katanya kepada HarianMetro.

Esma dan Nitra Sari berkahwin pada 2002 dan dikurniakan enam anak yang kini berusia setahun hingga 10 tahun. Ia adalah perkahwinan keduanya selepas bercerai dengan pelakon, Sherie Merlis. Hasil perkongsian hidup dengan Sherie, mereka dikurniakan dua anak.

Hafiz Hamidun cerita kisah sweet ketika bertunang dengan Joy Revfa

Cabaran yang dihadapai sepanjang tempoh bertunang dengan pasangan yang juga pengasas kosmetik Joy Revfa, Hafiz Hamidun berkata kesibukan tugas membataskan wujudnya salah faham antara mereka.

"Ada hikmah juga kami bertunang dalam tempoh yang singkat kerana masing-masing tak sempat nak terasa hati.

"Walaupun ada sedikit merajuk dan salah faham, tapi ia bukanlah isu yang besar antara kami. Tak sempat nak bergaduh pun, semuanya berjaya diselesaikan segera," katanya.

Cerita Hafiz lagi, dia bersyukur apabila Joy atau Siti Arifah Mohd Amin memahami komitmennya sebagai selebriti.

"Jadual saya memang padat sehingga sehari sebelum majlis pernikahan kerana perlu menghadiri persembahan di Kota Kinabalu pada petang Ahad dan malam.

"Perkara ini sudah saya maklumkan lebih awal kepada Joy, nasib baik dia faham," katanya kepada mStar Online
Mereka dijadualkan akan berkahwin pada hari Ahad ini.

Syamsul, Puteri Sarah kongsi wajah anak comel mereka (5 gambar)



Syamsul Yusof dan isterinya Puteri Sarah Liyana akhirnya dikurniakan seorang bayi lelaki bernama Syaikhul Islam pada 19 April lepas. Mereka sempat berkongsi detik manis bersama anak yang baru lahir itu.

Izara Aishah, Adib Khalid umum kahwin...

Rabu, 26 April 2017

Pada awal tahun ini, desas-desus bertebaran mengatakan pasangan Adib Khalid dan Izara Aishah bakal bernikah. Namun, ianya tidak disahkan mahupun dinafikan Izara berikutan tiada sebarang kata sepakat atau kepastian berhubung perkara itu.

Baru-baru ini melalui laman Instagram, Adib berterus-terang yang dia dan Izara sudah bersedia untuk disatukan pada tahun ini.

"Ya, kami akan berkahwin tahun ini. Cuma buat masa sekarang saya belum boleh berkongsi lebih lanjut. Insya-Allah kalau sudah ada keputusan muktamad dibuat, saya akan menghebahkannya kepada semua. Kami masih dalam perbincangan. Apabila tiba masanya, saya akan kongsikan berita gembira ini.

Pastinya ramai peminat pasangan serasi ini yang tidak sabar untuk mengetahui tarikh perkahwinan mereka itu nanti. Kami mendoakan segala yang dirancang bakal berjalan dengan lancar." -kata Adib

Fattah Amin buat kejutan terbaru untuk peminat..


Fattah Amin yang sudah mengeluarkan buku yang laris bulan lalu, kini dia tampil dengan sebuah lagi karya di dalam bentuk novel.

Lagu Wanita Terakhir, hasil ciptaan Aizat Amdan, Mel Ramlan dan Anas Amdan, dirakam Fattah sebagai hadiah buat peminatnya selain ditujukan buat pelakon gandingannya, Neelofa.

"Novel ini memang diadaptasikan daripada lagu berkenaan. Sama seperti lagu itu yang dijadikan hadiah untuk peminat, yang tidak putus-putus memberikan sokongan kepada saya, termasuk kumpulan Lofattah (gabungan Neelofa dan Fattah), saya berharap lagu ini dapat meneruskan penghargaan saya buat mereka.

"Kejayaan dan pencapaian saya selama ini takkan hadir tanpa sokongan semua peminat," katanya memetik BharianOnline

Roslan Shah bengang dengan Datuk Seri Vida

Roslan Shah melahirkian rasa kecewa apabila pengasas produk kecantikan Qu Puteh, Datuk Seri Hasmiza Othman membatalkan kehadirannya di saat-saat akhir pada majlis yang bakal berlangsung di Singapura akhir bulan ini.

Roslan berkata, perkara berkenaan telah menjejaskan reputasi dan nama baiknya kepada pihak penganjur yang mahu Hasmiza Othman atau lebih dikenali sebagai Datuk Vida hadir memberi ceramah.

"Saya terkilan kerana iklan dan poster yang menguar-uarkan tentang kehadiran Datuk Vida pada majlis itu sudah pun dinaikkan.

"Malah, saya sudah pun mengatur sesi promosi dan temuramah dengan sebuah radio di sana pada 29 April ini. Apa yang saya kecewa dia tidak menjawab mesej dan telefon saya untuk menjelaskan situasi berkenaan untuk saya terangkan kepada penganjur,

"Kami tiada perjanjian hitam dan putih tapi saya ada mesej-mesej dia sebagai bukti yang dia sudah berjanji untuk datang. Saya tiada niat memburukkan dia tapi sebagai kawan lama yang mengenalinya sejak lebih lapan tahun, saya rasa sungguh sedih.

"Pihak penganjur pastinya memberi tanggapan buruk kepada saya selepas ini," ujarnya kepada mStar Online.

Chef Wan dan anak lelakinya tidak bertegur setahun?

Selasa, 25 April 2017

Baru-baru ini Chef Wan ada membuat kenyataan terbarunya menerusi laman Instagram miliknya berkenaan dengan krisis rumah tangga Serina minggu yang lalu.

Apa yang menarik perhatian di sebalik itu adalah mengenai satu komen yang ditinggalkan oleh Chef Wan berkenaan hubungan dengan anak lelakinya, Chef Riz.

Shah Jaszle dedah punca kenapa dia kurang berlakon..

Penampilan awalnya ketika mula-mula membabitkan diri dalam industri tempatan dulu memang tidak dinafikan segak dan mempunyai bentuk badan yang ideal.

Namun kini, pelakon Shah Jaszle mengakui masalah berat badan berlebihan yang dihadapinya sekarang memberi kesan buruk terhadap karier lakonannya apabila sering ditegur pihak produksi untuk menguruskan badan.

"Sejak berkahwin berat badan saya pernah mencecah 82 kilogram daripada 65 kilogram dan tawaran berlakon mula berkurangan kerana tiada watak sesuai untuk saya.

"Jika ada pun kebanyakan yang saya terima peranan sampingan atau pembantu dan produksi pun ada tegur tentang berat badan saya,"

"Saya tak percaya dengan produk-produk kurus ni walaupun kesannya dilihat cepat kerana kita tidak tahu apa kesan sampingannya pada masa hadapan. Sebab itu saya lebih rela berdiet dan bersenam meskipun ia susah dan mengambil masa," katanya kepada mStar Online.

Amar Hot FM hina Fina Mentor Milenia, biadap? (video)

Jika anda mengikuti program Mentor Milenia 2017, sudah pasti anda kenal dengan seorang remaja perempuan yang cacat penglihatan dikenali sebagai Fina.

Fina sebelum ini viral di laman sosial apabila menghadiri ujibakat Mentor Milenia 2017 (Akim) dan mempersembahkan lagu ciptaannya sendiri di konsert Mentor Milenia 2017 sebagai peserta ujibakat pilihan.

Dalam program JamHot (HotFM) bersama selebriti, Fina dijemput hadir ke studio HotFM sebagai selebriti jemputan untuk ditemubual.

Dalam video tersebut, semasa Fina berada di studio HotFM, DJ HotFM iaitu Ammar agak keterlaluan apabila mengajuk buta seolah-olah mempersendakan Fina yang hendak menyanyikan lagu sambil bermain piano itu.



Dilihat dalam video tersebut DJ yang lain terdiam seketika apabila melihat gelagat Ammar yang membuat dirinya seolah-olah buta dan mungkin Issey tahu yang rakannya tidak patut membuat sedemikian, terus mahukan kamera fokus kepadanya.

Sam, Syatilla enggan 'jual anak'!

Shaheizy Sam dan isterinya, Syatilla Melvin yang bakal menimang cahaya mata sulung mereka tidak lama lagi. Namun, Sam dan Syatilla mengambil pendekatan untuk tidak mahu “menjual” anak mereka itu nanti demi mencari populariti dan hak eksklusif untuk sesebuah rancangan televisyen.

"Kalau ada pasangan selebriti yang menjual hak eksklusif anak mereka ketika waktu lahir, saya dan isteri tidak berhajat sebegitu. Rasa macam tak seronok pula bunyi “menjual” macam itu. Biarlah secara semula jadi sebab selama ini pun kami tidak pernah lokek untuk berkongsi cerita tentang perkembangan di laman sosial. Tak ada apa yang hendak disembunyikan.

Lagipun sebagai golongan artis, sudah pastilah peminat nak mengetahui apa yang terkini. Apabila kita “menjual” hal membabitkan anak, itu bermakna kita sudah mengehadkan sesuatu. Jadi jalan paling mudah, baik tak payah “menjual” kepada mana-mana pihak." kata Sam kepada portal Utusan

Dalam pada itu, Sam dan Syatilla juga tidak akan membuka satu akaun Instagram khas buat anak mereka seperti selebriti lain. Segala perkembangan dan aktiviti anak mereka akan dikongsikan hanya melalui laman sosial mereka sendiri.

Hm, siapa artis yang 'menjual anak' mereka sebelum ini?

Azrinaz Mazhar berbicara soal kahwin lagi.. ini komennya..

Isnin, 24 April 2017

Azrinaz Mazhar Hakim mempunyai pandangan tersendiri mengenai erti bahagia. Baginya, kebahagiaan hakiki yang diimpikan sudah ditemui membuatkan dirinya tidak runsing apabila masih bersendiri. Meskipun mungkin ada yang melihat kehidupannya seakan tidak lengkap, namun jelas Azrinaz, soal mencari teman hidup bukan agenda utamanya ketika ini.

"Kahwin lagi? Secara jujur, saya tidak pernah terfikir mengenai perkara itu. Perihal jodoh, saya serahkan kepada qada dan qadar Allah. Apabila saya sudah tetapkan pendirian itu dalam hidup, saya rasa lebih gembira dan aman.

"Terus terang, saya memang tidak mencari. Bukan tiada yang mendekati, tetapi saya cuba mengelak kerana tidak mahu pening kepala. Saya pernah melalui alam perkahwinan, malah turut dikurniakan cahaya mata.

"Jika ditakdirkan saya bertemu dengan seseorang yang sesuai dijadikan calon suami, saya bersyukur. Kalau tiada, tidak mengapa," kata Azrinaz memetik BharianOnline

Lisa Surihani, Yusry timang anak ke-2 (gambar)

Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani menimang cahaya mata kedua pada pagi semalam, Ahad. Lisa, 31, selamat melahirkan bayi lelaki di Pusat Perubatan Pantai kira-kira pukul 7 pagi 23 April.

Perkara itu didedahkan Yusry menerusi laman sosial Instagram miliknya.

"Alhamdulillah, Lisa sudah selamat melahirkan bayi lelaki pagi tadi. Syukur alhamdulillah," tulisnya.

Pasangan itu turut mempunyai seorang anak perempuan iaitu Yahaira Leanne yang kini berusia dua tahun. -mStarOnline

Nelydia Senrose bakal kena tangkap!

Sabtu, 22 April 2017


Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) mengeluarkan waran tangkap terhadap artis Nelydia Senrose, selepas tidak menghadirkan diri bagi prosiding kes gagal mengemukakan cukai pendapatan.

Pelakon berusia 23 tahun itu menghadapi lima pertuduhan kerana gagal mematuhi notis di bawah Seksyen 78(a) Akta Cukai Pendapatan 1967, yang mengkehendaki Nelydia mengemukakan Borang Nyata Cukai Pendapatan (Borang B) bagi lima tahun taksiran.

LHDN memaklumkan, Nelydia gagal mengemukakan borang berkenaan bagi tahun 2009, 2010, 2011, 2012 dan 2013.

Pada 11 April lalu, pihak LHDN sudah menyerahkan saman berkenaan kepada artis terbabit yang mengarahkannya untuk menghadiri sesi sebutan kes yang bertarikh 12 April lalu di Mahkamah Majistret Shah Alam, Selangor, namun dia ataupun wakilnya gagal menghadirkan diri semasa sebutan kes berlangsung.

Berikutan itu, peguam LHDN, Nurulsheeda Mohd Yahaya, memohon satu perintah waran tangkap dikeluarkan kepada tertuduh sebelum dibenarkan oleh Majistret Sarulatha Paramavathar, yang menetapkan 24 Mei ini sebagai tarikh sebutan baharu. -BharianOnline

Emma Maembong, Kamal Adli sweet di atas katil pesakit.. (gambar)

Emma Maembong baru-baru ini ada memuat naik sekeping gambar di laman Instagram miliknya sedang bergambar dengan kekasihnya, Kamal Adli sambil memegang hadiah ulang tahun kelahiran pemberiannya ketika diri Emma di tahan disebabkan sakit.

Ruhainies berpegang tangan berpeluk mesra dengan Asyraf Aley? (gambar peluk)

Yusry kongsi gambar hamil Lisa Surihani terkini

Jumaat, 21 April 2017


melayan perangai kampung kau ni. Biadab! - Aidil Zafuan


Aidil Zafuan telah marah dengan bekas isteri, Rita Rudaini dan rakannya menerusi laman sosial Instagram (IG) yang sempat di screenshot Aidil.

Walaupun sudah sekian lama berpisah, nampak gayanya masalah antara mereka bagaikan tidak akan reda dengan segala kontroversi yang melanda.

Menerusi akaun IG Aidil, turut dipaparkan gambar screenshot perbualan Rita bersama rakannya berserta kapsyen 'pedas lagi berapi' daripada Aidil.

Janna Nick beli rumah diusia 21 tahun..

Janna Nick membeli kediaman sendiri pada usia 21 tahun. Janna berkata, keinginan berbelanja benda tidak penting diketepikan semata-mata ingin mencapai cita-cita membeli aset sebagai pelaburan masa depan.

Datuk Seri Vida terima ramai salam perkenalan dari lelaki...

Khamis, 20 April 2017

Bercerai buat kali ketiga pada bulan Januari lalu, Datuk Seri Vida akui ramai lelaki yang menghulurkan salam perkenalan kepadanya setelah mengetahui dirinya kembali menjadi janda semula.

Namun keadaan itu membuatkan Datuk Seri Vida rimas dengan puluhan mesej yang mahu berkenalan dengannya tidak kira di media sosial mahupun aplikasi di handphone.

“Buat masa ini, pintu hati saya belum terbuka untuk menerima lelaki dalam hidup dan lebih selesa bersendirian. Jika ada sekalipun biarlah individu itu sanggup hidup susah dan senang bersama saya. Lagipun keutamaan saya kini untuk membahagiakan anak-anak dan perniagaan”

“Tiada masa untuk lelaki buat masa ini. Alhamdulillah, saya makin kuat mendepani hari mendatang bersama anak-anak. Saya baik-baik sahaja,” jelasnya kepada Harian Metro.

Kau Memang Biadap Zizan! Kurang Ajar! -Emma Maembong

“Kau Memang Biadap Zizan! Kurang Ajar! Selama Ni Aku Jaga Aib Kau! Tapi Kau Buka Aib Aku??”! Panas! Emma Maembong Sound Zizan Razak Tepat Sebab Zizan Buka Aib Emma

Seringkali menjadi bahan usikan jenaka setiap kali majlis yang dihadiri oleh Zizan Razak danEmma Maembong, pelakon jelita ini mengakui rasa kurang selesa dengan perkara tersebut lebih-lebih lagi kisah cinta mereka sudah lama berakhir.

Black beri hadiah mahal ini untuk isterinya.. (video)

Amat mengejutkan, penyanyi Black telah menghadiahkan sesuatu yang mahal terhadap isterinya. Hadiah berkenaan bukanlah untuk ulang tahun isterinya tapi untuk ulang tahun sempena perkahwinan mereka. Hadiah itu adalah kereta mewah Mini Cooper berwarna putih.



Black berkahwin dengan Cira (Naquira Yasira) pada 13 September 2013. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Khaleef Dayyan yang kini berusia 2 tahun

Honeymoon Sharnaaz Ahmad Nabila di Itali (11 gambar)


Syamsul, Puteri Sarah timang anak sulung (gambar anak)

Puteri Sarah Liyana yang juga isteri kepada pengarah Syamsul Yusof selamat melahirkan anak sulung kira-kira pukul 6.30 pagi semalam, Rabu memetik portal mStarOnline.

Bayi berjantina lelaki itu seberat 3.5 kilogram, dilahirkan di Pusat Perubatan Pantai Bangsar.

Syamsul menerusi laman sosial memberitahu berita gembira tersebut dan mengumumkan nama anak mereka iaitu Syaikhul Islam Mohd Shamsul.

Keadaan terkini Mazidul Akmal Sidek (wajib tonton)

Rabu, 19 April 2017

Nasihat sentap Johan untuk Zizan Razak

Ramai yang menyedari keakraban dua pelawak, Johan dan Zizan memang telah lama kukuh. Namun dalam bab lain, mereka juga ada yang tidak bersependapat. Baru-baru ini, Johan mengakui pernah menasihati Zizan Razak agar segera berkahwin dan membina keluarga.
"Sebenarnya Zizan pernah beritahu yang dia kagum dan suka lihat cara saya yang berpakaian sederhana dan banyak melebihkan isteri serta anak-anak.

"Dia kata suatu hari nanti dia mahu jadi macam saya. Saya terus menasihati dia supaya kahwin cepat kerana selepas berkahwin baru dia akan tahu makna kehidupan sebenar.

"ada saya selagi dia tak berkahwin selagi itu dia tidak akan berfikir tentang tangunggjawab,

"Saya habiskan masa hampir dua jam dengan Zizan hanya bercakap mengenai perkahwinan malah sempat saya ceritakan perjalanan saya dan isteri daripada susah hingga hidup lebih senang sekarang.

"Bagi saya setiap orang yang berkahwin akan menjadi lebih matang. Meskipun orang itu lebih muda tetapi bila dia berkahwin saya boleh jamin dia lebih matang daripada orang yang lebih tua tetapi tidak berkahwin," kata Johan kepada Astro Gempak.

Ummi Nazeera umum bila dia akan berkahwin..

Semalam Ummi Nazeera telah mengumumkan bila dia akan berkahwin dengan tunangnya, Dr Izzar di laman sosial Instagram miliknya. Namun hanya bulan sahaja yang diberitahu, bagi tarikh perkahwinan dan resepsinya akan diumumkan pada hari Jumaat ini.

"Kami memilih Ogos, yang juga bulan kelahiran saya, untuk menyempurnakan separuh tanggungjawab ini.

Insya-Allah. Banyak dugaan apabila bertunang ini. Doakan ya!" tulis beliau di laman sosial.

Kemesraan Sari Yanti, Jep Sepahtu (7 gambar)

Azrel Ismail akui sayang Ruhainies

Azrel Ismail mengakui pernah meluahkan perasaan sayang kepada aktres Ruhainies. Menurut Azrel, ucapan istimewa itu hanyalah sebagai tanda persahabatan mereka yang telah lama terjalin.

"Sejujurnya saya memang menyayangi Ruhainies tapi kalau orang kata sayang kerana kami bercinta, itu salah sama sekali.

"Ungkapan tersebut hanyalah sebagai tanda sayang saya kepada seorang sahabat, sama seperti saya menyayangi teman-teman yang lain.

"Bagaimanapun, tentang soal jodoh dengan Ruhainies, saya tak fikir lagi sampai ke tahap itu. Kalau sudah tertulis ada jodoh antara kami, adalah," katanya kepada mStar Online.

Chef Wan buat jari tengah kepada pembencinya.. PANAS!

Selasa, 18 April 2017

Biar betul Chef Wan buat jari tengah untuk ditujukan kepada pembencinya? Namun ini juga reaksi daripadanya kenapa dia berbuat demikian dengan geramnya.

Rita Rudaini akui 'setuju' dengan berpoligami.. anda?


Walaupun terlibat kontroversi bersama Aqasha, ada sesetengah segelintir pihak mempertikaikan pegangan Rita Rudaini yang dahulunya pernah menyatakan beliau benci dengan perampas suami orang.

Menjelaskan persoalan tersebut, Rita menafikan beliau anti-poligami ataupun dalam erti kata lain beliau sebenarnya tidak kisah untuk hidup bermadu.
Saya tidak pernah cakap anti -poligami, tidak pernah. Cuma saya tidak suka kepada perampas rumah tangga orang. Sesiapa pun tidak suka, kalau ada perempuan datang dan ambil suami kita, disuruhnya ceraikan isteri pertama, itu sudah salah.

Sedangkan dalam agama sendiri dibolehkan berpoligami dengan syarat-syarat dan kepatuhan-kepatuhan tertentu, kenapa pandang keji? Saya sendiri tidak pernah pun mengeji wanita yang berstatus isteri kedua atau ketiga. Tidak pernah." kata Rita kepada themalaymailonline.com

Serina tinggalkan Gavin tanpa sebab? ini komen Gavin..

Inilah komen Gavin Edward O'Luanaigh yang juga suami Serina setelah Serina memfailkan perceraiannya minggu lalu.

"Serina dan saya sendiri masih cuba untuk menyelesaikan segala-galanya dengan baik dan kami berdua mengambil kira kepentingan anak-anak.

"Amat sedih apabila saya terpaksa menulis mengenai perkara ini secara terbuka kerana hasrat saya dan juga Serina adalah untuk menjaga perkara ini sebagai isu tertutup dan peribadi.

"Saya benar-benar berharap agar ahli keluarga yang mengharapkan perkara terbaik untuk anak dan cucu mereka supaya boleh bertanya kepada Serina dan saya sendiri dan bukannya menyatakan secara terbuka kepada dunia luar,

"Saya tidak kisah dengan semua perbelanjaan (keluarga) itu kerana ia adalah tugas saya untuk keluarga dan saya sedar mengenai tanggungjawab saya sebagai seorang suami untuk menyediakan semua keperluan dengan sewajarnya,

"Saya tidak tahu dan masih tidak faham mengapa dia meninggalkan saya kerana tidak diberitahu.

"Bagaimanapun saya berharap penyelesaian terbaik boleh dicari dan perkahwinan ini dapat dipulihkan.

"Walaupun tidak tahu ke mana dia pergi dan di mana dia tinggal, saya percaya tiada mana-mana pihak ketiga terlibat dalam isu ini kerana saya percaya dengan Serina. Saya sanggup menunggu agar dia berfikir tentang tindakannya dan keluarga kami," katanya memetik mStarOnline.

Tidak bertudung dalam drama, Zarina Zainuddin mohon maaf

Zarina Zainuddin memohon maaf jika ada pihak kurang senang dengan tindakannya membuka tudung bagi menjayakan watak dilakonkan. Zarina berkata biarpun sedar perbuatannya salah di sisi agama, namun sebagai pelakon yang belum bersara dia terpaksa berbuat demikian bagi menghidupkan watak.

"Sebelum ini, saya pernah jelaskan, walaupun sudah berhijab, mungkin saya membuka tudung bagi sesetengah drama. "Memang salah cara itu dan kalau nak diikutkan, berlakon juga tetap berdosa biarpun bertudung labuh.

"Maafkan diri ini seandainya ada pihak yang tidak senang melihat saya di kaca televisyen (TV) tanpa tudung bagi sesetengah drama.

"Suami saya pun tidak menggalakkan cara saya ini. Dia juga sudah berpesan, kalau boleh jangan buka tudung. Tindakan ini ialah salah saya sendiri," katanya memetik BH Online.

Baru-baru ini Zarina dikecam netizen gara-gara memuat naik foto berambut palsu bagi menjayakan drama rantaian 100 episod, Dendam Aurora.

Inilah dia anak sulung mendiang Paul Walker (5 gambar)

Isnin, 17 April 2017


Berita bintang Fast & Furious, Paul Walker terbabit kemalangan jalan raya yang meragut nyawanya pada November, 2013 yang lepas betul-betul mengejutkan peminat di seluruh dunia.

Pemergian Paul Walker memberi impak yang besar pada industri perfileman terutamanya, filem-filem yang pernah dibintangi beliau iaitu Fast & Furious 1,2,4,5 dan 6. Pemergian beliau juga telah meninggalkan seorang anak perempuan, Meadow Walker.

Meadow Walker yang sebelum ini dikhabarkan sangat terkesan selepas pemergian bapanya secara mengejut kini kembali tampil dengan wajah yang baru dan ceria, seolah-olah Meadow akhirnya telah redha dengan apa yang telah berlaku.

Gadis berusia 18 tahun ini kini tinggal bersama ibu kandungnya, Rebbeca Soteros dan membesar menjadi seorang gadis yang kelihatan matang dan sangat cantik. Jika Walker masih hidup, pasti dia berbangga memiliki anak secantik Meadow.

Meadow merupakan satu-satunya pewaris harta kekayaan milik Paul Walker iaitu aset bernilai 25 juta USD. -taikotai.tv

Kereta mewah milik Aiman Tino? (video)

Penyanyi muda kegilaan ramai wanita muda diluar sana, Aiman Tino membuat kejutan apabila tampil dengan dikhabarkan memiliki kereta mewah berjenama Audi.

Memang ramai yang berkesempatan mengambil gambar kereta berkenaan dengan Aiman yang sendiri turun dari kereta berkenaan.

Masyuk lah kalau macam itu.

Ustaz Don kongsi tips cara didik anak - Wajib Share!

Aliff Syukri dikecam sebab video nampak 'pisang'?


Baru-baru ini Datuk Aliff Syukri telah memuat naik sebuah video pendek dirinya sedang berdansa bersama isteri beliau dengan tuala yang basah, namun lain pula jadinya, mereka dikecam kerana bentuk kemaluannya terlihat beberapa saat didalam video berkenaan.

Ada yang menyarankan agar video itu tidak perlu dimuatnaik kepada umum dan ada juga menyifatkan apa yang Aliff lakukan itu umpama sudah buang tabiat dan kurang rasa malu.

Zizan buat lagu untuk Mira Filzah! (video)

Sabtu, 15 April 2017

Zizan oi, kalau dah suka tu dengan Mira Filzah tu p la cepat-cepat pinang. Banyak duit, kahwin lah cepat kan. Hehe.

Sesi photoshoot Nia Ramadhani hamil yang WOW (8 gambar)

Chef Wan sahkan Serina failkan penceraian!


Chef Wan mengesahkan anaknya yang juga pelakon Serina Redzuawan, 35, memfailkan perceraian daripada suaminya Gavin Edward O’luanaigh atau nama Islamnya, Salahudin Ghafar.

Chef Wan di Instagram hari ini berkata, dia sendiri pernah beberapa kali menasihatkan menantunya itu supaya menjalankan tanggungjawab sebagai suami.

“Selepas beberapa kali menasihatkannya mengenai tanggungjawab untuk menyara perbelanjaan isteri setiap bulan, dia menolak untuk mendengar nasihat saya.

“Saya gembira apabila Serina memfailkan penceraian. Pihak kami akan teruskan dengan prosedur undang-undang untuk mendapatkan haknya dan menegakkan keadilan,” katanya.

“Dalam perkahwinan, adalah menjadi tanggungjawab suami untuk memanjakan isteri, tetapi sayang sekali anak saya bekerja ke sana ke mari mencari rezeki. Sebagai bapa, tentunya saya sangat sedih,” katanya.
Serina ketika ditemubual Harian Metro mengenai perkara ini Rabu lalu menyerahkan segala-galanya kepada Allah SWT.

“Panjang atau tidak jodoh kami, saya serahkan kepada Allah. Jika ditakdirkan berpisah, saya reda kerana percaya Allah mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-Nya,” katanya.

Serina dan Gavin bernikah pada 2010 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Tristan Tareef dan Isabella Saffiya. -HarianMetro

Mesej sentap Shahida untuk Adi Putra...

Jumaat, 14 April 2017


Walaupun sudah bercerai dengan isterinya, Aida Yisof dan Norshahida, kini Adi Putra masih berdiam diri tanpa menyatakan sebab kenapa dia menceraikan kedua-dua isteri beliau.

Semalam, Adi ada memuatnaik posting dengan ucapan dari bekas isterinya, Norshahida. Norshahida mengucapkan terima kasih kepada Adi yang akhirnya menunjukkan perangainya yang sebenar.

Norshahida juga memberitahu rasa cintanya sudah tiada dan hanya ada kebencian di dalam hatinya kini terhadap Adi.

Sekitar penggambaran Suri Hati Mr. Pilot Raya (6 gambar)


Neelofa dan Fattah Amin baru-baru ini sekali lagi mencuri tumpuan ramai dengan kemesraan mereka berdua apabila giat dalam penggambaran drama Suri Hati Mr Pilot Raya sudah bermula sejak 8 April.

Berita mengejutkan dari Keith Foo


Rasa teruja Keith Foo dan isterinya, Kim Raymond untuk menimang cahaya mata sulung mereka tidak lama lagi semakin bertambah apabila Kim dijangka akan melahirkan seorang bayi perempuan sekitar bulan Julai depan.

Keith dan isterinya yang kini sedang bercuti di Melbourne, Australia memberitahu mereka masih belum memikirkan nama untuk anak mereka itu namun Keith berharap peminat mendoakan yang terbaik buat keluarganya.

Kandungan Kim sudah memasuki usia enam bulan. Dia dan bayi dalam kandungan juga dalam keadaan sihat. Tiada masalah setakat ini. Kami sudah imbas kandungan dan bayi itu adalah perempuan. Setakat ini, kami belum menetapkan nama untuk bayi itu. Nanti bila sudah sampai waktunya, baru kami akan tetapkan. Setakat ini, saya cuma doa agar Kim dan kandungan sentiasa sihat sehingga detik kelahiranya." kata KEith memetik Utusan

Komen nakal Zizan untuk Ozlyn mengenai Nasi Lemak

Khamis, 13 April 2017


Baru-baru ini, Ozlyn mengucapkan terima kasih kepada Zizan Razak kerana mengingatkan suaminya Johan untuk membawa nasi lemak pulang ke rumah. Ozlyn terharu kerana apabila Johan pulang walaupun penat, sempat juga bawa pulang dan hidang nasi lemak padanya dan keluarga.

Komen Ozlyn itu juga di balas oleh Zizan. Komen nakal dan lawak dari Zizan itu berjaya mencuit hati ramai followers di twitter dan IG.