Fasha Sandha mohon mahkamah halang bekas suami dari menganggu

Pada: Selasa, 28 Mac 2017
Fasha Sandha memfailkan perintah injuksi bagi menghalang bekas suami, Rizal Ashram Ramli atau Jejai daripada terus mengganggu privasinya.

Menerusi permohonan itu, Fasha selaku pemohon memohon Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur pada Isnin semalam menghalang responden daripada mengganggunya secara percakapan, termasuk mesej melalui SMS, aplikasi Whatsapp atau di laman sosial serta merta.

Selain itu, pemohon juga ingin mendapat perintah mahkamah supaya menghalang responden daripada menceroboh privasinya sama ada secara bersendirian, ditemani keluarga atau rakan-rakan.

Bagaimanapun mahkamah menolak untuk mendengar permohonan injuksi pencegahan secara ex-parte (sebelah pihak) yang dibuat pelakon itu.

Hakim Syarie, Muhammad Abdul Karim Wahab sebaliknya memerintahkan kes itu didengar dengan kehadiran dua belah pihak bagi membolehkan Jejai menjawab sendiri tuduhan yang dibuat terhadapnya.

"Walaupun mahkamah berpuas hati dengan afidavit yang difailkan pemohon namun adalah lebih adil mahkamah memberi peluang kepada responden sendiri untuk menjawab semua dakwaan," katanya kepada mStarOnline.

Tag : , , , ,