Gelaran 'Doktor' tidak disahkan, ini komen Azizan Osman...

Pada: Jumaat, 30 September 2016
Isu gelaran doktor falsafah yang digunakan oleh Azizan Osman menjadi perhatian ramai semalam, apabila pihak Universiti Malaya mendakwa pihak universiti tidak mengeluarkan gelaran Phd yang membawa gelaran Doktor (Dr) kepada penceramah terkenal itu, akhirnya beliau sendiri bersuara mengenai dakwaan itu.

Beberapa minit selepas itu, Azizan Osman di laman facebooknya bersuara dengan isu gelaran doktor tipunya itu. memetik facebook Azizan Osman:


FOR IMMEDIATE RELEASE

PRESS STATEMENT

SHAH ALAM, September 29: In response to the Press Statement made by University Malaya, we would like to inform that we take this matter seriously. We have sought further clarification and the outcome of the inquiry will be communicated once the process has run its course.

We acknowledge the inconvenience this may cause, nonetheless, we are committed to continue to deliver the highest value to our clients and partners.

We are humbled by their loyalty and support and we will address this as efficiently as possible.

UNTUK SIARAN SEGERA

KENYATAAN MEDIA

SHAH ALAM, September 29: Merujuk kepada Kenyataan Akhbar dari Universiti Malaya, kami ingin memaklumkan bahawa kami mengambil perkara ini secara serius. Kami juga telah memohon untuk penjelasan lanjut dan sebaik sahaja proses ini berakhir, kami akan memaklumkan secara umum.

Kami kesal di atas kesulitan yang mungkin berlaku dan kami tetap komited untuk terus memberikan nilai yang tertinggi kepada pelanggan dan rakan sekutu kami.

Kami sangat menghargai kesetiaan dan sokongan mereka dan kami akan menangani perkara ini dengan sebaik mungkin.

For further information, visit:
Untuk maklumat lanjut, layari:

Richworks International Sdn Bhd
Website: www.richworks.com.my
Facebook: Azizan Osman Official Page

Contact/Hubungi: Corporate Communications Division
Email: inquiries@richworks.com.my
Sebelum ini kecoh di media sosial apabila pihak Universiti Malaya mengeluarkan satu kenyataan yang menyangkal berhubung status Ijazah Kehormat Doktor Keusahawanan yang didakwa dianugerahkan oleh pihak UM kepada Encik Azizan Osman.

Ini beberapa petikan kritkan dan komen nitizen terhadap Azizan.

Tag : , , , , , , ,