Tiada maaf bagi mu kumpulan Search! -Yazit Ahmad

Pada: Jumaat, 13 Mei 2016
post-feature-imagePemain dram Search, Yazit Ahmad, enggan memohon maaf dan menarik balik laporan polis yang mendakwa kumpulan itu melakukan pecah amanah seperti yang dituntut anggota lain band rock itu, semalam.

Tegas Yazit, 54, beliau bersama wakil peguamnya akan membuat laporan polis yang kedua terhadap kumpulan itu, petang semalam.


"Tiada sebab untuk saya minta maaf. Search berhak untuk mengenakan apa juga tindakan terhadap saya. Saya tetap akan meneruskan laporan polis (yang dibuat 4 Mei lalu) dan akan menambah satu lagi laporan terbaharu terhadap mereka, petang semalam.

"Buat masa ini saya belum bersedia untuk menjelaskan bentuk laporan itu kerana mahu mengikut lunas perundangan yang betul," katanya pada sidang media khas

Yazit turut meluahkan perasaan kecewanya terhadap dalang yang cuba untuk menafikan haknya dalam urusan pembayaran wang pendahuluan Konsert Search 35 Tahun, yang dijadualkan berlangsung pada 30 Ogos depan.

"Saya mendapat tahu ada anggota kumpulan itu yang meminta nama saya dikeluarkan daripada senarai Memorandum Perjanjian Persefahaman (MoU) bersama penganjur, iaitu Afjet Sdn Bhd.

"Hasil siasatan saya juga mendapati kumpulan Search sudah pun menerima bayaran pendahuluan pertama sebanyak RM75,000, iaitu RM18,750 setiap orang, sedangkan saya tidak menerima sesen pun.

"Jika benar duit itu digunakan untuk tujuan promosi seperti didakwa, kenapa cek bayaran itu dikeluarkan atas nama individu," soal Yazit.

Ditanya apakah beliau akan beraksi dalam konsert itu selepas berlakunya kemelut ini, Yazit mengaku dirinya sudah pun tawar hati.

"Untuk apa saya bermain kalau nanti akan ada yang memaling muka dan duduk berkelompok. Saya tidak suka hipokrit.

"Walaupun saya tidak bermain, tetapi saya tetap mahukan bahagian (bayaran) saya kerana saya adalah pengasas Search dan juga ahli lembaga pengarah syarikat pengurusan GoSearch," katanya - BH

Tag : , , , , , ,

Komen Anda..

-komen dengan berhemah. terima kasih.
-sila refresh page (F5) untuk komen terbaru..