Inilah punca Elyana keguguran anak ke-2.. Salam Takziah..

Pada: Khamis, 7 Januari 2016
Tidak mengalami sebarang alahan sepanjang tujuh minggu mengandungkan anak kedua, penyanyi Elyana pasrah apabila dimaklumkan beliau kehilangan kandungannya itu semalam.

Elyana terkedu apabila hanya mengetahui berita kehamilannya selepas insiden tumpah darah. Selain disahkan sendiri oleh doktor berhubung perkara itu, beliau bagaimanapun diminta membuat pemeriksaan lanjut Jumaat ini.

"Umum mengetahui karakter saya yang kasar dan lasak, oleh itu saya terkejut ketika tumpah darah semalam kerana sama sekali tidak tahu sedang hamil tujuh minggu. Doktor menjelaskan saya keguguran.

"Namun, saya perlu membuat rawatan susulan bagi memastikan tiada bayi luar rahim. Semoga semuanya dipermudahkan dan saya boleh menjalani proses berpantang mengikut cara tradisional bagi memulihkan kembali rahim.

"Buat masa ini, saya menjalani rutin harian seperti biasa. Ada juga sesekali terasa sakit dan saya berehat seketika sehingga rasa itu hilang. Mengenali diri saya yang lasak ini, memang susah untuk duduk berehat di rumah," katanya kepada BH Online.

Elyana dikurniakan seorang cahaya mata, Cinta Sumayyah, yang kini berusia lima tahun.

Tag : , , , ,