Kenyataan Zizan ini buat wanita bertudung sentap...

Pada: Rabu, 4 November 2015
Dengar cerita mengikut sumber daripada portal Cari, Zizan Razak ada menyatakan kenyataan "wanita bertudung (sambil buat gaya pakai tudung) tak boleh berfikiran terbuka".

Kenyataan ini dikeluarkan ketika dia dijemput untuk program santai, Meletop. Ada yang terkilan dengan kenyataan ini lagi-lagi wanita bertudung yang menyifatkan kenyataan Zizan itu sebagai tidak masuk akal dan tidak bersumber.

Dan ini antara komen pedas yang dikeluarkan seorang Forumer terhadap kenyataan Zizan itu. Mungkin Zizan harus menolak balik kata-katanya dengan maaf atau membuktikan kebenaran kenyataannya itu.

kaedahnya, apa saja selebriti tv sebut /ucap samaada sengaja/dgn niat tanpa niat/terlepas cakap on tv , broadcast seluruh negara akan create PUBLIC REACTION. So PUBLIC REACTION akan jd PUBLIC PERCEPTION. so mana2 retis pun xkan terlepas drpd dikritik. andaikata mengkritik itu dikata saja2 kutuk or passing batton nk membahan retis2 ni, diorg silap sbb byk sgt emo sbb membuta tulis menyokong retis yg sememangnya boleh merosakkan pemikiran masyarakat dgn unsur hedonistik yg melampau. Islam menggalakkan manusia berhibur, tp ada batasnya. termasuk nk bergurau dengan sesiapa saja di hadapan umum. kalau gurauan itu diterima di dalam kalangan mereka (di dalam industri), jgn fikir di luar gurauan sebegitu diterima. ini bukan soal penonton sporting atau tacing lebih, tp ini soal public reaction and perception. siapa yg create peception? retis tu sendiri... kau membadutkan diri on tv bukan atas kapasiti sbg pelakon/penyanyi yg membuat persembahan (dlm kes ni, dalam wawancara, dah tentu2 si zizan mewakili dirinya zizan, bukan mana2 watak).so apa saja yg dia sebut, akan create perception. kalau takut mendapat persepsi negatif, jgn jd retis.

meols x salahkan peminat2 yg tangkap sayang sgt kt retis ni, tp be real la..mana yg tak kena, yg boleh buat public berfikir bukan2..elok kita tegur. sbb benda nya national scale , broadcast..bukan benda yg dia sebut sesama diorg di kedai mamak.

persoalannya di sini ialah bukan soal apa yg di kata tu betul atau tidak, tp adab dia dalam menyebut benda2 yg x appropriate utk tayangan umum dan mencetuskan persepsi. rtis xde sense of tanggungjawab atas apa yg diorg sebut dlm tv ke? opkoz ada..maka dengan itu, bertanggungjawablah dgn apa saja yg diucapkan kt tv. jgn main sembur saja.

ini masalah bila ada retis yg mulut lebih laju dr otak. tak kisah pendapat dia tu betul atau tidak, tp soal disini adalah adab.

Tag : , , , ,

Komen Anda..

-komen dengan berhemah. terima kasih.
-sila refresh page (F5) untuk komen terbaru..