Che Ta tak serik nak jadi juri lagi jika...

Pada: Selasa, 22 September 2015
Isu menjadi menarik diri sebagai juri Akademi Fantasia pada minggu lalu oleh Rozita Che Wan aka Che Ta memang membuatkan ramai yang terkejut dan tak menyangka kerana Che Ta terkenal dengan sikap yang lemah lembut.

Namun ini bukanlah drama yang sudah dirancang di belakang tadbir tapi ianya berlaku betul-betul sebagai satu realiti atas ketegasan yang telah dilakukan oleh Che Ta.

Dihimpit pelbagai kontroversi mengenai perkara tersebut, Che Ta bagaimanapun memberitahu beliau sama sekali tidak serik. Malah, beliau juga tidak perlu memulangkan bayaran tugasan beliau untuk menjadi pengkritik selama 10 minggu meskipun sudah menarik diri.
Memang tak payah pulang sebab depa (mereka) dah kata okay cuma dalam bab-bab begini membuatkan saya mahu lebih berhati-hati pada masa depan. Ada juga yang tanya sama ada saya serik atau tidak untuk menjadi pengkritik.

Jawapan saya mudah, kalau kerja dengan toleransi dan profesional pasti saya akan buat lagi. Nak serik apa… sebab ini sebahagian daripada kerjaya saya. Yang penting esok saya akan ke Sydney (Australia) untuk bercuti. -Che Ta petikan portal Utusan

Tag : , , , , ,