Kebaikan Azwan Ali yang korang tak tahu.. (biar betik?)

Pada: Rabu, 8 Julai 2015
Kebaikan Azwan Ali
Seorang manusia tidak akan terlepas dari melakukan kesilapan. Itulah yang kepada Diva Azwan Ali selepas kontroversi melibatkan dirinya mendapat perhatian ramai. Namun, kesilapan itu juga bakal mematangkan dirinya.

Disebalik mulutnya yang 'laser', lancang dan sifat 'arrogant' yang tertanam di dirinya, ramai tidak menyangka betapa baiknya sebenarnya Diva Azwan Ali ini.

Terbaharu, sahabat karibnya, Datuk Aznil Haji Nawawi berkongsi sisi kebaikan sahabatnya itu yang pasti mengejutkan anda semua.

Aznil Nawawi berkongsi nukilan ikhlas itu di laman Instagram rasmi miliknya.

“Allah sahaja yang tahu kelebihan insan ciptaanNya”

Aznil Nawawi Cerita Kebaikan Azwan Ali

Selamat berangkat menunaikan ibadah umrah sahabatku@divaazwanavazz Bertuah sungguh insan ini kerana sering dijemput Allah ke rumahNya setiap kali Ramadhan. Dalam kekurangan kita sebagai hambanya, Allah sahaja yang tahu kelebihan insan ciptaanNya. Kita yang menghina seseorang insan itu, cuba lihat di dalam diri kita, adakah kita mendapat kelebihan dan keistimewaan seperti itu? Kita senang menghina seseorang sedangkan Tuhan jadikan dia sebagai dugaan untuk kita. Bersabar kah kita dengan dugaan sekecil itu dan betapa ia menilai hati, minda dan mulut kita?

“Doakan sahabatku Azwan Ali agar dia & kita dapat bertemu Lailatul Qadar yang dijanjikan Allah SWT.”

Aznil Nawawi Cerita Kebaikan Azwan Ali

Kalau tiada insan bernama Azwan Ali, dapat kah kita belajar dari kesilapan dan kekurangannya? Bersyukurlah dengan insan seperti dia kerana dia, kita banyak kutip pengajaran yang sangat bernilai. Doakan yang elok2 aje sebab pastinya adanya hikmah yang tersembunyi. Cuba tanya, adakah kejadian yang diturunkan itu satu ujian untuk Azwan atau untuk kita yang terlibat mengutuknya? Di sepuluh malam terakhir dan sepuluh hari terakhir Ramadhan, saya haramkan anda menurunkan komen negatif pada posting ini! Doakan yang elok2 untuk sahabatku Azwan Ali agar dia dan kita dapat bertemu Lailatul Qadar yang dijanjikan Allah SWT.

“Azwan lah orang yang tidak pernah lupa mendoakan Paknil”

Aznil Nawawi Cerita Kebaikan Azwan Ali

Untuk pengetahuan, Azwan lah orang yang tidak pernah lupa mendoakan Paknil, keluarga paknil dan kesihatan ibu Paknil Norbaiti bila berada di tempat mustajab di Baitullah. Ramai yang maklum keadaan ibu Paknil yang uzur sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Sebelum berangkat ke tanah suci, Azwan pasti tanyakan nama penuh ibu paknil untuk diangkatkan doa di hadapan pintu Kaabah dan di Raudah. Maafkan aku juga sahabat jika aku pernah mengumpat, menyakiti dan mengasari mu. Selamat pergi dan kembali dengan kemenangan. Amin.

Diva AA akan panjatkan doa anda sekalian, InsyaAllah!

Disebalik 'Mulut Jahat' Azwan Ali, Tersembunyi Seribu Kebaikan

Tag : , , , , , ,