Punca Ac Mizal bakal tinggalkan Astro..

Pada: Isnin, 13 April 2015
Dengarnya memetik portal Hmetro semalam, pengacara Datuk AC Mizal akan meninggalkan Astro. Khabar angin itu ternyata menjadi jelas apabila kontrak AC akan berakhir pada pertengahan tahun ini.

Sebelum itu AC menafikan hal ini, namun lama-kelamaan sumber itu memberitahu ianya adalah muktamad. Punca sebenar tidak diketahui lagi secara rasmi.

Namun ada sumber memberitahu yang kononya AC tidak berpuas hati dengan syarikat pengurusannya yang melebihi bintang lain.

Keputusan terbabit dibuat berkait rapat dengan keputusannya mengusahakan stesen TV dan radio atas talian PeaceY’all FM yang sudah memulakan operasinya.

Kata sumber itu lagi, mengikut kontrak ditetapkan Astro, sebagai artis eksklusif, AC tidak boleh mengacara di mana-mana stesen TV. Perkara itu membuatkan dia tidak boleh muncul dalam stesen TV dan radio ditubuhkan.

Apabila memikirkan perkara itu, AC membuat pengorbanan paling besar dalam kerjaya seni­nya demi memastikan apa diusahakan dapat dijayakan dengan baik.

Apabila AC menggunakan pengaruh dan populariti dimiliki untuk muncul dalam stesen TV dan radio sendiri, ia akan membawa lebih banyak kebaikan dan pastinya secara tidak langsung membantu perkembangan PeaceY’all FM.

Tag : , , , , ,