Fizz Fairuz komen pihak bidas majlis akikah anaknya

Pada: Khamis, 30 April 2015
Memang ada pihak yang sengaja nak menghentam pasangan suami isteri, Fizz Fairuz dengan Almy Nadia diatas tindakan mereka yang kononnya tidak ikut sunnah dan membazir mengenai majlis akikah anak sulung mereka, Nur Afrina Arianna hujung minggu lalu.

Fizz tampil membidas kenyataan dengki sesetengah pihak itu. Dan pandangan itu sama seperti yang admin tulis sebelum ini. Ikut kemampuan dan ianya untuk sekali seumur hidup anaknya itu, dan tidak bercanggah dengan syariat.
“Itu merupakan rezeki buat puteri sulungnya yang pertama Nur Afrina Arianna, rezeki saya yang termampu. Kalau kita buat di kampung pun tetap sama, di mana saya perlu buat selawat, panggil pelajar-pelajar tahfiz, tahlil, marhaban dan itu adalah benda yang sama seperti mana yang saya lakukan di sini”

“Kenapa orang tak pertikaikan kalau kita buat di kampung dan kalau dipertikaikan apa yang saya buat itu membazir, tidak perlulah adanya lagi anugerah-anugerah atau majlis-majlis di Malaysia ini, tak payah buat sebab itu pun membazir,”

“Kita bukan kira membazir ataupun tidak, tetapi itu adalah di atas kemampuan. Saya mampu saya buat dan sekiranya saya melakukan majlis ini di kampung pun saya kena sembelih 2 ekor kambing, buat marhaban dan sebagainya. Benda ini perkara biasa”

“Tiap-tiap tahun orang akan bersalin, dapat baby dan apabila selepas pantang akan buat majlis akikah. Akikah ini benda yang wujud kita kena buat. Jadi orang luar yang cuba mempertikaikan dia itu tidak bertamadun”

“Kita tak menunjuk tetapi benda ini di ‘highlight’ terlalu besar oleh media. Saya ini artis bila kita buat majlis kita panggil wartawan. Mungkin ‘highlight’ itu yang nampak mewah, meriah dan besar. Buat untuk anak saya dan sebenarnya kita buat bersederhana sahaja, mungkin dekorassi yang menarik”

“Benda itu biasa sahaja dan saya telah mengehadkan apa-apa yang ada. Dibuat sekadar yang termampu. Anak pertama kita begitu ghairah untuk meraikannya. Saya seronok sangat dan buatlah apa yang nak buat. Kalau nak bertelagah benda-benda macam ini rasanya tak berguna”

“Benda ini tiada isu pun, kalau nak bercakap Malaysia hak bersuara, bersuaralah tapi jangan lebih-lebih sangat,” Fizz

Tag : , , , , ,