Watie Elite kalah kes mahkamah dengan Hana Elite..

Pada: Isnin, 16 Mac 2015
Khabarnya Hana Elite telah menang kes saman yang telah dijatuhkan oleh Mahkamah Majistret Selayang ke atas Watie Elite kerana membuatkan Hana jatuh bangkrap
“Alhamdulillah, ketika ini saya tidak boleh berhenti senyum. Saya rasa sangat lega dan bersyukur kepada Allah kerana beri peluang kepada saya untuk kembali menjalani kehidupan seperti biasa. Lepas kejadian yang menimpa saya ini, saya akan lebih berhati-hati dan akan make sure perkara yang sama akan terjadi lagi,”
Sebelum itu, Hana telah diisytihar muflis pada tanggal April 2013 kerana dikatakan gagal menyelesaikan bayaran pinjaman bank sedangkan dalam masa yang sama, dia sendiri tidak mengetahui mengenai pinjaman tersebut.

Hana sebelum ini ingin membantu Watie kerana terhimpit dengan kehidupan yang sukar ketika itu. Atas dasar persahabatan, Hana bersetuju untuk pinjamkan nama dan membayar duit pendahuluan bagi membolehkan dia beli kereta (Toyota Wish).
“Ketika itu, saya pernah beritahu dia untuk trade in kereta tersebut (kerana tidak mampu bayar) dengan sebuah Toyota Camry. Malah jika dia trade in kereta tersebut, siap dapat cash RM2,000 lagi, cukup untuk dia baiki atau bayar workshop if kereta ada problem”

“Saya banyak travel (menetap sekejap di Australia) ketika itu dan bila pulang, saya dapat tahu dia dah kahwin dan sudah ada Harrier. So saya pun anggap dah settle semua ini, mungkin dia sudah jual Wish dan beli Harrier,”
Selain itu, Hana juga memberitahu bahawa suami Watie (Joey) ada menghubunginya untuk berbincang dengan cara baik untuk menyelesaikan masalah ini namun menurut Hana perkara tersebut sudah terlambat.
“Saya kata saya minta maaf sebab mahkamah sudah jatuhkan hukuman. Sebelum ini, selama 5 tahun saya mencari dia untuk berbincang. Bukan saya tak cari. Sekarang dia kena selesaikan tanggungjawab untuk langsaikan perkara ini.

“Kehidupan saya selagi masalah ini belum selesai dulu, buat apa pun tak jadi. Saya harap dia (Watie) pun jadikan apa yang berlaku ini sebagai pengajaran,”

Tag : , , , , ,