Punca Awie akui dirinya anak derhaka!

Pada: Isnin, 5 Januari 2015
Awie yang kehilangan arwah ayahnya 3 tahun lalu dan terbaru arwah ibunya mengakui dirinya sangat terikilan kerana tidak menjaga ibunya dalam tempoh jangka masa panjang.

Awie tidak menafikan dirinya sebagai seorang anak derhaka! Awie juga berharap agar apa yang berlaku pada dirinya menjadikan dirinya lebih terdidik dan menyayangi orang di sekeliling.
“Saya ralat kerana arwah emak menjaga saya selama 46 tahun namun saya hanya sempat menjaganya selama sebulan sahaja. Itu yang membuatkan saya sebak ketika membacakan talkin dan kerana sebab itulah saya menggelarkan diri saya sebagai anak derhaka. Malah emak saya baru sahaja tinggal bersama saya namun saya sudah kehilangannya. Saya mengambil pengajaran dari kehilangan arwah ayah yang mana saya menjadi sasau hampir empat bulan sehingga pelbagai gangguan jahat datang. Jadi saya mengambil ikhtibar dari kejadian tersebut,”

“Penderitaan itu yang memberi kesedaran kepada saya dan saya bertekad untuk memberikan sinar baru dalam keluarga saya tanpa duka cita. Saya tahu banyak pihak mempunyai tanggapan negatif terhadap saya namun ia sama sekali tidak memberikan kesan kepada saya kerana sudah lali dengan perkara itu.

Malah arwah bapa juga turut berpesan kepada saya untuk menjadi diri sendiri dan perkara itulah yang menjadikan saya sebagai diri saya sendiri hingga ke hari ini. Saya sentiasa berpegang kepada kata-katanya itu yang menjadi kata-kata semangat buat diri saya,” - Awie petikan portal GUA

Tag : , , , ,