Diana Rafah, Zamarul Hisham bakal bercerai..

Pada: Jumaat, 16 Januari 2015
Perjalanan rumahtangga Diana Rafar dengan Zamarul Hisham terjawab semalam apabila satu sumber yang memetik portal Bharian dimana Diana telah memfailkan perceraian terhadap Zamarul di mahkamah Syariah Shah Alam.

Menurut fakta, mereka berkahwin pada 16 Mei 2009 yang lalu dan dikurniakan seorang anak lelaki, Kashfi Haikal berusia lima tahun.
"Ya, saya sudah memfailkan perceraian sekitar jam 1 tengah hari tadi. Bagaimanapun saya tidak mahu mengulas lanjut punca perpisahan kami lagi buat masa ini. Saya reda dengan apa yang terjadi,"

"Di sebalik dugaan hidup yang saya lalui termasuk kisah rumah tangga yang sering menjadi buruan, saya sedar ini semua ujian Tuhan untuk saya jadi lebih kuat. Saya barangkali gembira dengan perniagaan dan kerjaya, tapi ada yang bagaikan tidak lengkap.

"Seperti kosong. Saya sendiri tertanya apa yang bermain di fikiran itu. Dan tanpa diduga saya tergerak hati untuk bertudung. Malah sebelum itu, saya jadi macam malas dan segan nak keluar rumah.

"Saya bermula dengan mengenakan selendang dan rasa yakin diri untuk keluar rumah. Keesokan harinya, saya tanggalkan kembali selendang itu jadi janggal. Kemudian saya nekad mengambil tudung. Saya sedar kebahagiaan yang ditarik itu diganti dengan cara sebegini," -Diana

Tag : , , , , , , ,