Vanidah Imran bawa lari buku chek duit Seniman, Zed lapor polis!

Pada: Sabtu, 20 Disember 2014
Pihak Seniman semalam telah membuat laporan Polis (PDRM) untuk satu kes kecurian kehilangan buku cek duit yang diberikan kepada bendarhari persatuan itu iaitu Vanidah Imran yang diberikan tanggungjawab sepenuhnya.

Presiden Seniman, Zed Zaidi akibat kehilangan buku itu, Seniman sukar bergerak aktif memetik laporan mStar semalam. Bahkan Zed sudah memberi amaran kepada Vanidah untuk memulangkan semula, namun Vanidah sepertinya mempunyai alasan tersendiri.


"Saya melaporkan kehilangan buku cek persatuan yang dibawa keluar daripada pejabat oleh bendahari iaitu Vanidah Imran sejak memegang jawatan tersebut September lalu.

"Dia membawa pulang dan langsung tidak memberi kerjasama kepada persatuan ketika diminta untuk mengeluarkan duit bagi menjalankan operasi serta membayar gaji pekerja,"

"Sekarang kita mahu bank gugurkan nama Vanidah sebagai salah seorang yang bertanggungjawab terhadap pengeluaran duit persatuan.

"Kita juga akan usulkan perkara ini dalam mesyuarat untuk membuat undi tidak percaya kepada dia,"

"Dia tidak tahu apa tugas dia sebagai bendahari dan meminta persatuan untuk keluarkan surat untuk dia tandatangan buku cek tersebut.

"Apa yang dia lakukan telah menjejaskan perjalanan persatuan ini. Malah persatuan terpaksa berhutang sebanyak RM22,000 bagi kos operasi iaitu sewa pejabat dan gaji pekerja akibat tindakannya,"

"Kita buat aktiviti sebelum ini atas duit tajaan beberapa pihak cuma saya terkilan tidak dapat beri sumbangan kepada Allahyarham Datuk Mustapha yang banyak berjasa kepada persatuan.

"Kalau dia tidak mahu jawatan itu lebih baik letak sahaja jawatan beri pada yang benar-benar mahu bekerja," -Zed

Tag : , , , , , ,