Rumah Ibu Almy Terbakar, Tiada Cuti Pulang Lihat..

Pada: Jumaat, 5 Julai 2013
Dikhabarkan yang rumah pelakon keluarga Almy Nadia terbakar beberapa minggu yang lalu yakni pada 16 Jun 2013 di Kampung Pondok Upih, Balik Pulau, Pulau Pinang. Ketika kejadian Almy tidak berada dirumah kerana berada di set lokasi pengambaraan dan tidak dibenarkan untuk pulang kerana terikat dengan produksi. Yang ada ketika itu adalah ibunya.

Ibunya ketika selepas kejadian kebarakan itu telah ditimpa musibah kerana jatuh di bilik air dan mengakibatkan dirinya patah tulang rusuk kanan. Yang menjadi bualan sekarang ntah kenapa pihak produksi tidak membenarkan Almy untuk pulang menjenuk ibunya dan rumah yang terbakar itu.
“Tuhan sahaja yang tahu bagaimana perasaan saya sekarang, fikiran saya hanya mengingatkan kampung halaman dan ibu yang sedang sakit.

“Saya memang minta cuti untuk balik sekejap sejak rumah saya terbakar minggu lalu tapi sehingga sekarang saya tidak dibenarkan cuti dengan alasan akan mengganggu jadual artis lain,

“Alhamdulillah walaupun kebakaran agak teruk tetapi tiada siapa yang tercedera dan bomba dapat mengawal api sebelum merebak ke bahagian atas.

“Saya difahamkan ia berlaku apabila sebuah radio lama meletup secara tiba-tiba walaupun tiada sebarang aliran elektrik kepada radio tersebut.

“Belum sempat saya balik menjenguk keluarga, saya diberitahu ibu pula jatuh bilik air, bayangkan bagaimana perasaan saya ketika ini,

“Kami baru sebulan mulakan bisnes karipap sejuk beku yang dibuat sendiri namun selepas rumah terbakar ia dihentikan sementara, ditambah pula ibu sekarang dalam keadaan tidak sihat.

“Insya-Allah kalau rumah sudah siap dibaiki dan ibu sihat, perniagaan itu akan disambung semula kerana permintaan setakat ini menggalakkan,” -Almy Nadia. SinarHarian

Tag : , , , , , , ,