Afiq Terima Sokongan Keluarga Saudara

Pada: Sabtu, 25 Mei 2013

Baru-baru ini Afiq Muiz mendapat sokongan keluarga dan datuk saudaranya sebelah ayahnya, Jalal Abidin memetik daripada SinarHarian dimana mereka sekeluarga mahu Afiq dan emaknya berdamai secara meja rundingan atau bulat.

Jalal berkata, seluruh keluarga di sebelah bapa Afiq, Azman Shah Kadir Ibrahim Shah, berharap tiada lagi adegan ‘serang menyerang’ menerusi media mahu pun laman sosial daripada mana-mana pihak.
"Kami mohon ibu Afiq menarik balik segala kenyataan yang dikeluarkan mengenai Afiq (anak derhaka) sebelum ini dan berdamailah dengan Afiq,”

“Kesiankanlah Afiq. Kita hidup berkeluarga, turunkan ego masing-masing dan berjumpalah untuk berdamai. Itu jalan yang terbaik.

“Saya juga berharap bapa Afiq dapat membantu dan memainkan peranan untuk menyelesaikan hal keluarga ini, tanpa diketahui oleh orang luar,

“Kalau masih juga tiada jalan damai, kita harap persatuan (SENIMAN) dapat membantu, kerana ia bukan melibatkan hal keluarga sahaja, tetapi juga soal periuk nasi Afiq yang turut terjejas,” -Jalal
“Jika Umi (ibu) sedia untuk berdamai, saya juga begitu,” -Afiq

Tag : , , , , ,