Gaji Aidil RM50k Sebulan, Tidak Beri Nafkah?

Pada: Isnin, 25 Mac 2013
Kes prosiding diantara aktres, Rita Rudaini dengan Aidil Zafuan telah berlangsung lagi baharu-baharu ini di Mahkamah Rendah Syariah Subang Bistari. Terbaharu, Rita mendakwa yang Aidil tidak memberik nafkah yang dikehendaki kepada Rita serta kedua-dua anak mereka walaupun dikatakan Aidil berpendapatan gaji RM50,000 sebulan melalui portal Hmetro.
"Aidil berpendapatan melebihi RM50,000 sebulan berdasarkan kontraknya sebagai pemain bola sepak Johor Darul Takzim. Dia mempunyai kereta Mercedes Benz CLS dan sebuah superbike dan ini menunjukkan kemewahan hidupnya," kata Rita.
Rita dikatakan menuntut sejumlah wang nafkah melebihi RM12,000 sebulan itu merangkumi:

-RM5,392 sebulan untuk nafkah dua anak merangkumi perbelanjaan makan minum, pengasuh dan lampin pakai buang.
-RM7,400 sebulan untuk Rita termasuk perbelanjaan diri, bil dan rumah.

Rita turut menyatakan sejak meninggalkan rumah mereka di Kota Damansara, Januari tahun lalu, Aidil hanya sekali sekala mengirimkan wang namun tidak menentu. Kebiasaannya Aidil hanya akan mengirimkan wang apabila menghampiri waktu perbicaraan mahkamah antara mereka berdua.

Namun Aidil menyangkal dakwaan Rita, malah menegaskan dia masih memberikan nafkah kepada mereka.
"Saya tidak pernah tidak memberikan nafkah kepada dia (Rita) dan anak-anak. Saya juga kesal dengan tindakan Rita kerana tidak membenarkan saya berjumpa dengan anak-anak sejak Ramadan tahun lalu," kata Aidil

Tag : , , , , , , , ,