Bila David Teo sedekah RM4.5 juta!

Pada: Jumaat, 28 Januari 2011
Syarikat produksi Metrowealth International Group of Company (MIG) mengeluarkan sebanyak RM4.5 juta untuk memberi hadiah kepada individu-individu yang menjayakan penerbitan filem dan drama di bawah syarikat itu pada malam penghargaan dan penyampaian bonus “1 Dekad, 49 Filem” yang diadakan di Hotel One world, PJ, baru-baru ini.

Hadiah-hadiah yang diagihkan itu diberi sebagai tanda penghargaan dan menganggap keuntungan yang diperoleh harus dikongsi dengan semua yang terlibat secara langsung seperti karyawan, artis dan pihak media.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif MIG, David Teo, pihaknya meraih jumlah kutipan yang membanggakan iaitu sebanyak RM42 juta bagi 11 filem yang diterbitkan. Dalam pada masa yang lai, Lisa Surihani, Nora dan Putri Mardiana masing-masing menerima wang sebanyak RM15,000, manakala Azad Jazmin, Angah dan Nora Danish menerima RM10,000 setiap seorang. Pengarah Ngangkung, Ismail Bob Hasim pula dihadiahkan sebuah kereta mewah Toyota Alphard 3.5! -sumber mStar

Tag : , , ,

17 Komen

comel 28 Januari 2011 10:58 PG

bestnyer jadi artis..
xde sape nak ambik i jadi pelakon ker..
hehehehe....

----- akak comel -----

Tanpa Nama 28 Januari 2011 11:07 PG

contoh bos yg bagus!
share keuntungan brsama staff :-)

Tanpa Nama 28 Januari 2011 11:36 PG

wahhh..baik nye hati david teo ni sempena nk raye le kan....kire angpau le tu...

Tanpa Nama 28 Januari 2011 12:59 PTG

camnilah boss..mesti jeles pelakon2 lain yg bos xde bg hapa2 kn..huhuhu..Luv Farid Kamil & Shaheizy Sam..

(TT)

Tanpa Nama 28 Januari 2011 1:36 PTG

Yusuf haslam ada bagi bonus umrah untuk plakon2 die tak?? Bagus la David ni x b'kira lagsung..

Tanpa Nama 28 Januari 2011 1:54 PTG

Sbb tu DT murah rezeki..W/pn dia berbangsa Tionghua & yg pasti bukan beragama Islam tp hati dia baik. Tak lupa utk mengagih2kn kekayaan & keuntungn sykt dgn para pekerjanya. Ini tak, boss aku yg berbangsa Melayu & beragama Islam pn tak macam ni..walaupn untung company berjuta2 tiap2 tahun.At least bg le something kat staff..Klu aku jd boss, DT adalah sumber inspirasiku..Biar mulut laser tp ati mau baik ma....

Tanpa Nama 28 Januari 2011 2:16 PTG

fuhh dpt umh dan alphard..bestnyaaa..lan pet pet xdpt ke?dia pn sll brlakon bwh mig jgk kn..

Tanpa Nama 28 Januari 2011 2:48 PTG

btul2.....harimau ada kepak boleh menyeberang gunung kasi jolok2 itu buah chempelak

Tanpa Nama 29 Januari 2011 2:44 PG

baiknya dia.. kalau la dia islam,
mst lg bnyak pahala dia dpt..
pape pon.. go david teo!

Tanpa Nama 29 Januari 2011 10:46 PG

contohilah boss begini... ada rezeki kongsi sama sama... makin orang gembira dan suka bekerja dengan kita... at least david tak kena bayar cukai mahal sebab keuntungan sudah diagihkan.

Wyna Nubies 29 Januari 2011 10:48 PG

wahhh~baiknya dia..angpau tahun baru cina!! ;)

Tanpa Nama 29 Januari 2011 12:50 PTG

dapat alphard tuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama 29 Januari 2011 12:50 PTG

ayat "sedekah" tuh mcm artis2 kita fakir la plak..hhehehe

Tanpa Nama 30 Januari 2011 11:50 PG

wow....tapi kenapa ye setiap artis dapat berbeza wang ringgit? ikut bakat dengan populariti ker?
hehehe........

Tanpa Nama 31 Januari 2011 12:32 PTG

awak pernah tak tengok ular belak??????

Tanpa Nama 2 Februari 2011 3:05 PG

saya sudah lupa lah...
dahsyat...!!!

Tanpa Nama 4 Februari 2011 9:51 PTG

ahhhhh dahhyaaaaatttt!! haha xD xD

Komen Anda..

-komen dengan berhemah. terima kasih.
-sila refresh page (F5) untuk komen terbaru..