Ada info/gambar yang ingin dikongsi bersama? email ke:

Fasha Sandha di Pulau Langkawi

Sabtu, 31 Julai 2010

Pelakon Fasha Sandha baru-baru ni ada ke pulau Langkawi, Kedah. Kat sana dia nak buat shooting filem/drama Chinta. Tapi dalam kesibukan shooting tue, Fasha juga ada pergi bersiar-siar sekitar pantai di sana. Berpakaian berbaju pink serta bertopi menampakkan kemanjaan Fasha. Kekasih kepada Jejai ni, sememangnya merupakan adalah artis yang tidak asing lagi kalau nak berseksi2. Mungkin ini adalah 'hadiah' daripada dia kepada anda agar melawat lah ke pulau Langkawi. Hehe.

hubungan Ayu Raudhah, Zaquan Adha direstui

Pelakon Ayu Raudhah yang juga adik kepada Rozita Che Wan mengesahkan keluarga kepada pemain bola sepak kebangsaan, Zaquan Adha Abd. Radzak,22, merestui hubungan mereka termasuk membenarkan hasrat pasangan itu untuk berumah tangga. Ayu berkata dia gembira kerana keluarga kekasihnya itu bersedia menerimanya sebagai menantu tak lama lagi. Mereka tengah merancang untuk membuat majlis pertunangan dalam masa tidak lama lagi.

"Alhamdulilah setakat ini semuanya berjalan lancar. Saya beberapa kali menziarahi keluarga dia dan mereka menerima saya dengan baik. Malah mereka langsung tidak menghalang untuk kami meneruskan hubungan ke tahap yang lebih serius. Begitu juga keluarga saya, mereka sentiasa menyokong pilihan yang saya buat. Mereka juga sudah beberapa kali berjumpa dengan Zaquan," kata Ayu. -mStar

Pelakon baru, Noi Zulhijjah seindah namanya

Jumaat, 30 Julai 2010

Ha ada lagi artis aka pelakon baru yang muncul untuk bulan Julai ni. Namanya Noi Zulhijjah. Artis baru ni merupakan star untuk filem Aquarium Cinta yang diarahkan oleh pengarah Osman Ali. Kalau sebelum ini artis baru mempunyai banyak tahi lalat, kali ini cuma paras rupa yang putih melepak dan namanya yang cukup menarik. Jadi apabila digabungkan memang orangnya cantik dan manis. Patutlah diambil untuk filem tue, sebab memiliki pakej yang betul-betul mencukupi. Selepas ni jangan buat kontroversi dah lah yer. hehe.

Remy Ishak punca Maya Karin bercerai?

Keintiman Remy Ishak dengan Maya Karin sebelum ini dikatakan menjadi punca penceraian aktres tersebut dengan suaminya, Muhammad Ali Abdullah. Keakraban mereka sering diperkatakan pihak media mahupun para peminatnya. Setelah penceraian Maya dan suaminya disahkan pada 16 Julai lalu, ketika dilokasi penggambaran filem Nur Kasih baru-baru ini di Tanjung Karang, Kuala Selangor, media menemui Remy untuk mendapatkan reaksi pelakon yang pernah dinobatkan sebagai Pelakon TV Lelaki Popular itu.

"Kami rapat pun disebabkan kami diuruskan oleh pengurusan artis yang sama. Hubungan kami hanya sebagai kawan dan tidak lebih dari itu. Kami berjumpa pun jika ada majlis yang melibatkan kami berdua. Selain itu, kami memang jarang berjumpa. Malahan selepas penceraiannya disahkan, khabar Maya pun saya tidak berkesempatan untuk tahu apatah lagi untuk bertemu dengannya. Sudahlah, saya tak mahu diri saya dikaitkan dengan Maya lagi. Saya berlakon hanya untuk mencari rezeki untuk diri dan keluarga saya," jawab Remy tegas.
Hubungan Remy dan Maya dikatakan telah mula akrab sejak sama-sama terbabit dalam pementasan teater Natrah arahan Erma Fatima, November tahun lalu. Ia ditambah pula apabila kemesraan mereka dilihat ketika hadir memeriahkan Anugerah Bintang Popular di Genting Highlands April lalu.

Gambar suami Ziana Zain

Jarang sekali penyanyi dan bekas pelakon filem yang pernah meletop dahulu, Sembilu dan lain-lainnya selepas berkahwin dengan suami tercinta dan dikurniakan empat zuriat untuk menampilkan suaminya itu dikhyalak umum. Itulah Ziana Zain yang mempunyai suami bernama Armin Zaharin. Terbaru akibat pujukan Ziana, maka Armin pun terpaksa mengalah demi menjaga hubungan kekeluargaan mereka untuk menjadi pelakon iklan Antabax (produk penjagaan diri anti bakteria) yang akan diadakan tak lama lagi. Sweet gitue kot pujukan Ziana kepada suaminya. hehe.

Jom meriahkan MTV World Stage di Sunway Lagoon

Apa itu MTV WORLD STAGE?
MTV WORLD STAGE yang bakal berlangsung di Malaysia pada 31 Julai 2010 ini di Sunway Lagoon Resort jam 6 malam merupakan salah satu acara MTV yang paling dikenali dan penuh dengan kejutan serta pelbagai warna nanti. Rangkaian global yang lebih mencecah 550 juta worldwide di seluruh dunia dan mempunyai ciri-ciri muzik terpanas (popular) daripada golongan artis yang tampil dari seluruh dunia. Penggemar muzik juga di salah satu 162 negara bakal mendapatkan pengalaman melihat dengan artis pilihan merakamkan album mereka secara langsung (LIVE). Pasti ianya satu saat-saat yang sungguh indah dan menyeronokkan.

Siapa yang bakal membuat persembahan di Sunway nanti?
= Katy Perry, Tokio Hotel, Wonder Girls & Bunkface.
Sungguh tak diduga artis luar yang popular seperti Katty Perry dan Wonder Girls juga datang.

Langkah-langkah untuk membeli tiket, cuma RM50 jerk..
Anda boleh mendapatkan eksklusif-boleh-beli melalui reload handphone sebanyak RM50.
1. Taip 'MTV' dan hantarkan kepada ke 28881 dan tunggu pengesahan dibuat.
2. Reload RM50 setelah menerima pengesahan SMS dan menunggu untuk voucher mobile anda.
3. Sesudah anda telah menerima voucher mobile tadi, anda segera lah pergi menebusnya di pejabat Hotline Tiket di NO. 96B, Jalan Burhanuddin Helmi, Taman Tun Dr Ismail. atau telefon ditalian 03-77251177.
ATAU Juga..

• Pergi ke laman ini http://bit.ly/9vppKp kalau masih bingung.

Sebelum itu anda bakal mendapat hadiah daripada artis-artis bekenaan..

Pelakon baru, Nabila Dally yang manis bertahi lalat

Khamis, 29 Julai 2010

Ada iklan Qalesya musim ke-2 yang telah dikeluarkan dikaca TV baru-baru ini yang menunjukkan rancangan berkenaan bakal ke udara pada bulan puasa yang bakal menjelang. Bila tengok senarai pelakon dalam iklan berkenaan penulis tertarik pada seraut wajah cantik yang mempunyai nama, Nabila Dally. Tanpa berfikir panjang terus diselidiki namanya di laman carian Google dan hasilnya mendapat link terus ke laman Facebook miliknya. Ternyata dia memiliki kecantikan orang-orang Sabah bha. Sangat cantik natural dengan dihiasi tahi lalat di mukanya. Dengan harapan besar, semoga dia berjaya menempatkan diri dan bersaing dengan aktres-aktres yang sedia ada di Malaysia ini kerana dia memiliki pakej yang sempurna dan menarik gitue~.

Najlah Ishak dapat anak perempuan

Siapa Najlah Ishak ni? mesti yang dah lupa atau tak ingat lagi. Dia ni adalah bekas pengacara WHI (Wanita Hari Ini) pada tahun 2002-2003. Pada waktu itu dia digandingkan dengan pengacara Nirmala Arunasalam. Baru-baru ini pula Najlah telah selamat melahirkan anak perempuannya yang dinamakan Sarah Jameelah. Anak perempuan yang sihat ini selamat dilahirkan pada jam 12.03am tanggal 28 Julai 2010 di DEMC Specialist Hospital dekat Shah Alam, Selangor. Tahniahlah diatas kelahiran cahaya mata ini. :)


Adibah Noor tak layan peminat?

Luahan Peminat: "Maafkan saya jika itu membuatkan dia marah. Dia boleh cakap apa sahaja yang dia mahu tapi saya ada sebab mengapa berbuat demikian,” kata Adibah kepada Syed. Semuanya gara-gara peminat yang tak berpuas hati terhadap dirinya dalam satu insiden baru-baru ini. Adibah dituduh ‘kekwat’ dan menolak permintaan peminat yang mahu bergambar dengannya dalam satu acara yang berlangsung di Negeri Sembilan.

Bukan itu sahaja, peminat perempuan itu juga cukup sedih dengan tindakan Adibah memandangkan penyanyi yang itu menjadi idolanya sejak kecil lagi. Tak cukup dengan itu peminat ini memberitahu Syed sudahlah Adibah menolak permintaan bergambar malah turut sama bersikap berlagak dengan staf yang menjayakan acara tersebut.

“Saya dah cakap pada semua yang datang naik ke atas pentas kalau nak bergambar. Sebab saya perlu ke tempat lain selepas itu dan tak ada masa untuk melayan mereka di bawah pentas. Ramai yang naik atas pentas dan tak ada masalah pun yang berlaku. Bila saya turun sahaja ada pula yang nak bergambar sedangkan saya kesuntukan waktu. Saya tahu siapa orang yang menuduh saya itu.
“Memang saya tak boleh nak layan mereka bukan sebab saya ‘kekwat’ atau berlagak. Saya cukup memahami mereka dan tak pernah ada masalah seperti ini sebelum ini. Apa salahnya mereka ambil sedikit waktu dan memahami situasi saya juga,” katanya.
Tak mengapalah Adibah, ramai yang percaya Adibah tak seperti itu. Masih ramai lagi yang sayang pada anda.

Syed: Sayang diri sendiri.

Farah AF2 mula bertudung?

Rabu, 28 Julai 2010

Kalau dilihatkan suatu masa dahulu, Farah Anuar yang terkenal mengacarakan rancangan melancong sambil makan-makan atau lebih dikenali sebagai Halal Orient adalah sebagai memakai tudung diatas sebab rancangan berkenaan berunsurkan Islam. Ada juga Farah pernah berkata, dia nak berubah ke arah itu (tudung) namun hanya perlu sedikit masa untuk menyeseuaikannya. Tapi yang membuatkan kata-kata Farah itu betul-betul seperti ditunaikan, dalam tak disangka dalam rancangan Nasik Lemak Kopi O, dimana Farah mengacarakannya dengan mengayakan tudung. Wah baguslah kalau seperti itu, so sweet sekali. Hehe.

Zarina An Julie tukar nama ke Anjoulie Lavocah?

Kalau ada siapa-siapa yang sudah tengok/belek/beli majalah FHM Malaysia edisi Ogos 2010 pasti sudah nampak artikel interview dengan Zarina Anjulie ni bawah bahagian "Incoming". Dia pakai nama Anjoulie Lavocah instead of Zarina Anjulie eventhough kat cover guna nama "Zarina Anjulie". Ditampalkan gambar-gambar dan sebahagian interview dia kat sini. Maaf, gambar2 ini diambil guna camera phone sahaja. Pun begitu dialog dengan Zarina sungguh menarik.
Soalan 1:

'S: Kami telah Google tentang anda dan terdapat skandal berkenaan gambar2 yang telah dibocorkan. Apa pendapat anda tentangnya?'

'A: [ketawa] Skandal apa? Ini melucukan. Selepas Anak Pontianak, ramai orang mula mengorek perkara2 tentang saya. Kemudian banyak gambar2 keluar, tetapi ianya tidak betul sama sekali, dan ianya bukan saya. Mereka ambil seorang perempuan Iran kelihatan sedikit macam saya. Mereka kata itu adalah saya, tetapi ianya bukan. Kemudian saya pergi ke PD dan berenang bersama dengan kawan2. Itu saya. Gambar itu ada di dalam laptop saya tetapi kawan saya telah mengambilnya dan menyebarkannya. Selepas insiden itu, saya telah memutuskan perhubungan dgn kebanyakan kawan2 saya. Tapi bikini tu jadi topik hangat. Rama bertnaya mana saya dapatkannya. So saya fikir nak lelongkannya dan duit itu diberikan kepada charity.'
Soalan 2:

'S: Adakah gambar2 tersebut teruk. Atau ianya teruk kerana industri?'

'A: Okay. Saya akui memang sebahagiannya salah saya. Bila saya menjadi celebrity saya tak sepatutnya berpakaian sedemikian. Banyak perkara yang saya tidak boleh lakukan. Tapi kadang2 saya lupa saya adalah seorang artis dan saya adalah di Malaysia. Jadi, ya, saya minta maaf berkenaan itu, saya masih di Malaysia dan saya mesti mematuhi undang2. Kanak2 masih anggap saya sebagai idola. Jadi saya tak boleh berlaku sedemikian dan perlu menghadkan diri saya.'
>

Linda Onn digosipkan ada hubungan dengan 'kerabat'!

Linda Onn yang sesikit masa lalu pernah menjalinkan hubungan dengan aktor Fahrin Ahmad dengan penuh yakin dia berkata buat masa ini dia tidak mempunyai teman istimewa atau pun lebih dikenali sebagai kekasih hati. Namun mengakui mempunyai ramai kenalan yang terdiri daripada pelbagai latar belakang dan budaya (termasuk orang miskin juga ker?). Mengenai gosip yang mengatakan dia kini sedang menjalinkan hubungan istimewa dengan seorang 'kerabat', Linda tersenyum segera mengelengkan kepala. Katanya sehingga saat ini, dia masih belum tahu siapakah 'kerabat' yang dikaitkan dengannya.

"Saya berkawan dengan sesiapa sahaja. Tidak kira kerabat atau orang biasa. Saya bukan mahu menafikan, tetapi saya memang tidak tahu siapa yang dimaksudkan mempunyai hubungan dengan saya. Mungkin saya berkawan dengan ramai orang dan salah seorang daripada kawan saya itu seorang 'kerabat' dan saya sendiri tidak tahu. Mungkin juga saya ada urusan kerja dengan orang tersebut. Entahlah, tetapi sampai sekarang saya masih 'blur'," ujar Linda. -Gua

To' Ki mabuk ketika menyanyi atas pentas?

Selasa, 27 Julai 2010

Luahan Peminat: Minggu lepas To'ki diundang nyanyi dalam satu majlis di Dewan Wawasan Jitra. dia datang ke Jitra, duduk di Hotel Botani (sebelumnya merupakan Kompleks Pejabat Daerah Kubang Pasu) To'ki yang sudah lama tidak nyanyi dan tidak mendapat sebarang undangan kelihatan macam orang mabuk, cakapannya meleret-leret. Malam tu dia berada di atas pentas seperti orang mabuk, dengan cakapan yang entah apa-apa, sehingga menyebabkan pergerakannya di atas pentas terpaksa diambil alih oleh orang lain yang turut sama diundang pada malam itu. Kalau dibiarkan mungkin tingkah lakunya akan merosakkan majlis.

Toki ni dulu kabarnya kuat minum dan kaki ganja.. sekarang entahlah.. adakah dia masih lagi dengan perangainya atau sudah meninggalkan tabiat dulu belum pasti, tapi dari gaya cakapan dan butiran bualannya masih seperti orang mabuk.. cakapan meleret-leret. Sembang pulak terlalu tinggi mengalah orang profesional yang lain. macam la dia terlalu terra. padahal dia tak tahu apa-apa pun... mungkin perangai yang begini menyebabkan dia tersisih sekarang.

Mawi terkena buatan orang?

Mengikut sumber tidak rasmi, penyanyi yang popular melalui SMS atau dikenali sebagai raja SMS, Asmawi atau Mawi kini kelihatan gering. Berita yang mengejutkan penulis ini sememangnya sukar dijangka, apatah lagi Mawi sekarang sunyi sepi tanpa khabar berita mengenai episod perjalanannya sebagai anak seni. Mengikut sumber berkenaan lagi, Mawi ketika sakit berkenaan secara tetiba cakap sorang-sorang pada permulaan penyakit misteri itu tiba.

Asal dah namanya sakit, setiap orang akan pergi berubat. Begitu juga Mawi, mengikut sumber itu lagi Mawi juga pergi berubat dimana-mana tempat berubat termasuklah rawatan tradisional. Dengar cerita, seperti ada 'orang' yang ikut atau mendampingi dirinya. Rasa seram pula bila mendengarnya. Bila ada sesi media, rasanya media pun perasan serba sedikit mengenai perubahan yang ada.

Itulah serba sedikit daripada sumber tidak rasmi berkenaan. Penulis harap Mawi sembuh lah daripada penyakit berkenaan. Jika sumber ini tidak tepat, Mawi harus tampil membuat kenyataan yang benar. Wallahualam.

Video Heliza AF main rock climbing

Isnin, 26 Julai 2010

Bukan main semangat lagi bekas pelajar Akademi Fantasia yang bertudung ini pergi bersukan rock climbing. Heliza dan kawan-kawannya pergi beriadah pada minggu lepas dan saling bertanding antara satu sama lain. Walaupun bertudung, tapi lasak pula tue. Memang sukar mencari gadis bertudung yang lasak abad ni. Hehe. Ya lah kebanyakkan perempuan bertudung ni selalunya mempamerkan penampilan yang lemah lembut dan menawan. Dah memang itu saranan dari Islam. Zaman sekarang ni kan susah nak cari jodoh. Hehe.

Gambar adik angkat Diana Danielle

Pelakon muda yang bercinta dengan pengarah muda sekarang ni, Diana Danielle atau lebih mesra dipanggil DD nie sememangnya seorang yang manja. Mahukan seorang adik kandung sendiri, tapi ntah apa sebab sampai sekarang tak da adik kandung sendiri. Jadi DD pun ambillah adik angkat buat main bersama-sama. Tahun 2008 yang lalu adik angkat DD ni masih lagi bayi, sekarang dah besar dah. Namanya adik angkat DD ni, Halley Hayden. Penulis pun tak tahu makna dan keturunan adik angkat DD ni. Sungguh unik gitue~

Elly Mazlein sudah bernikah ke?

Jarang sekali pelakon manis, Elly Mazlein ni nak buka cerita bab-bab kahwin, bab-bab ada teman lelaki lagi lah. Tak apa, cara Elly itu tak salah pun. Artis ada hak untuk berkata ya atau tidak. Tapi di sini ada sesuatu yang nak ditanya kat Elly ni. Kisah perkahwinan Elly yang cuba disorokkan sebenarnya sudah bocor. Menurut ceritanya, Elly berkahwin dengan orang politik di Utara tanah air. Sebelum banyak benda lagi dibongkar, rasanya Elly perlu bersedia menceritakan perkara sebenar kepada peminat jika betul tekaan ini.

Ya lah bukannya kita nak burukan keadaan dan bukan berniat nak jatuhkan Elly ataupun bencikan Elly tetapi berita perkahwinan Elly itu sudah diketahui segenlintir orang rasanya. Elly tak boleh nak main sorok-sorok lagi. Jadi dinasihatkan agar luahkan perkara yang sebenar. Jangan pula peminat main teka teki pula. Hehe..

Lagi-lagi Yassin Senario positif dadah

Bekas anggota kumpulan pelawak Senario, Yassin Yahya , ditahan polis kerana dipercayai terlibat dengan penyalahgunaan dadah, awal pagi Ahad kelmarin. Yassin ditahan di sebuah pusat hiburan di Sunway Piramid sekitar pukul 1 pagi. Jabatan Narkotik, Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya juga menjalankan ujian air kencing kepada 30 orang awam lain yang berada di pusat hiburan itu.

"Tiga lelaki termasuk Yassin didapati positif dadah selepas ujian tersebut dilakukan. Ujian tersebut juga mendapati Yassin mengambil dadah jenis ganja, manakala dua orang lagi iaitu pengurusnya dan seorang ahli perniagaan dikesan mengambil dadah jenis ketamin," kata Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar.
Tambahnya, kesemua mereka ditahan di bawah Seksyen 15(1) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan polis akan mendapatkan perintah tahanan reman terhadapnya. -mStar

Artis Realiti kena liwat 16 anak ikan emas

Ahad, 25 Julai 2010

Dipetik daripada blog abang kita, Encik Azwan Ali : Diva ni bekas budak realiti yang haus di Hari Gawai nokkk !!! Diva ni budak SERAWAQ nokkk !!! Diva ni....tak kemana bintang nya dalam dunia seni coz??? Dok keliru....nak jadi jantan ker??? Pondan ker???' 'Diva ni nokkkk.....jadi cam tu sebab??? TERLAMPAU JAMBU nokkk !!!! Muka diva ni kalau DRAG nokkk.....Dato Simply Siti kalah nokkk !!! Memang jantan CUN lah nokkk !!! Diva ni kuwekkk drag lah nokkk !!!! Ko kenal lah....!!!! '

'Yang hangit nya nokkk.....malam tu....di PD....Diva ni di enjut lebih 16 anak anak ikanz sekaligus nokkk !!! Sumpah.....member kita si nyah pun join sama nokkk !!! Lebih ngeri nokk....semasa di liwat bergilir gilir tu nokkk....diva jambu lagi tergebuzz ni....siap di PANCUT AIR KENCING jantan jantan anak ikanz tu...ke muka Diva Gebuzz ni nokkk !!! Hambik ko !!! Ala ala seks ganaz lagi kejam .....OBAMA US style lah nokkk !!!
Mengikut tekaan orang ramai, artis berkenaan adalah Saiful MI, betul ker. Iskh3.. Wallahualam..

Gambar adik Fasha Sandha?

Sabtu, 24 Julai 2010

Gambar yang diterima kepada penulis agaknya mengejutkan. Gambar yang didakwa adik kepada pelakon kontroversi Fasha Sandha ini sememangnya sungguh sosial dan seksi. Bersama-sama lelaki dalam pelukan manja lagi tu, yang itu tidak dipastikan samaada ianya berstatus suami atau sekadar kekasih. Kalau ini adik yang didakwa kepada Fasha Sandha berkenaan, diharap Fasha bolehlah membimbing adik kesayangannya itu selepas ini. Insyallah.

gambar berbaju putih yang didakwa gambar adik Fasha diatas

Rambut tocang Jue Aziz

Lama dah tak dengar khabar pelakon kita yang seorang ni, Jue Aziz. Perkembangan terbaru dia ada berlakon untuk drama 'Janji Kekasih'. Dalam drama itu, Jue merupakan seorang budak nakal yang mahu mencari jalan kebenaran untuk berubah. Tapi sayangnya ianya hanya lakonan semata-mata. Tidak dalam dunia realiti yang sebenar. Di dunia luar pula, Jue dengan rambut terbarunya yang di tocang kan. Apa motifnya, penulis pun tak tahu. Mungkin sekadar suka-suka. hehe.