Perkahwinan Datuk Sani Salleh, Fatimah

Pada: Rabu, 13 Oktober 2010
Pengarah Urusan Sani Ekspres Sdn. Bhd. (bas ekspress), Datuk Sani Salleh yang dahulu pernah menganggotai kumpulan Impression bersama Eizlan Yusof dan Norman Hakim kini sudah bernikah dengan pasangan bertuahnya, Fatimah Dalilah Omar di Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam, Pulau Wan, Kuala Terengganu, Terengganu pada 10.10.10. Bertambah bertuahnya Fatimah apabila menerima 13 dulang hantaran termasuk sebuah kereta Mercedes Benz CLK dan jam tangan jenama Rolex yang hampir mencecah jumlah keseluruhan RM300,000 (+plat number RM100,000). -foto JoePhoto

DSC_0153

DSC_0005

DSC_0032

DSC_0013

DSC_0048

DSC_0037

DSC_0038

DSC_0042

DSC_0039

DSC_0052

DSC_0054

DSC_0062

DSC_0066

DSC_0072

DSC_0077

DSC_0078

DSC_0084

DSC_0086

DSC_0128

DSC_0129

DSC_0137

DSC_0143

DSC_0159

DSC_0164

DSC_0172

DSC_0168

Tag : , , ,

47 Komen

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 2:04 PTG

ORG KAYA.. BLEH BUAT APA SAJA KAT MASJID

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 2:10 PTG

Kaya giler.....huhuhu...

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 2:24 PTG

akad nikah dlm masjid..d terengganu lagi..knp x pakai tudung litup..nanpak sngt x menghormati rumah allah...klu org dh byk duit.. salah silap pon tutup mata jerrrrrrrrrr

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 2:46 PTG

sejak bla sani ni dpt gelaran datuk?tak tahu pulak sya...ada sapa2 yg tahu....nape wife dia pakai baju mcm tu time akad nikah d masjid?tak blh ke ttp aurat?kan nak dirikan masjid dan akad nikah pun dlm masjid...skurang-kurang nye kalau tak hormat dgn tok kadi tu pun hormat lah sikit dgn rumah Allah...sani kalau awak tak dpt pimpin wife awak dr mula ni sya pasti masa yg akan dtg pun awak tak akan dpt pimpin dia....fikir2kanlah...

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 3:00 PTG

hek eleh...eksen jer pic no 4 tu nanggis...padahal dlm hati dok ketawa dan bkata-kata mampus kau sani akan ku kikis2kan duit kau habis-habisan...pas tu minta cerai bgtau kt media jodoh tAK berpanjangan...pas tu bawa kes ke mahkamah...minta tuntutan...pas tu jadilah janda terkaya...eh apasal muka pengantin pompuan tak bseri langsung??org tua kata kalau muka tak bseri tentu dh advance dulu...maksud nye dh kawen dulu sebelum nikah....

na 13 Oktober 2010 3:06 PTG

muke pengantin perempuan nampak kasar & garang... tp harapnye itu luaran saje la..dalam hopefully hati baik, lembut, sopan etc...amiin =)

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 3:20 PTG

ad spare tyre lar...erm duit da byk bly r g slim world....takut suami lari !

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 3:24 PTG

ish... bertuah bdan.. biarpun tak d kenal org sgt dan mjlis tak grand sgt... hntaran dier.. fuuuyyooo... kalah dato ct.. oooppss.. sori..

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 3:29 PTG

tahniah u all..hope u all bahagia hingga akhir hayat..

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 4:15 PTG

mm..sorila kan..tp knape aku rs muke dia mcm muke pengikis harta ek..hehe..sori kalau kasa bahaseee..maybe sbb muke dia mcm garang2 kott..

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 4:30 PTG

hah? sani impression ni bkan ade skandal terlarang dgn eizlan yusof dulu ke?

-mamarazi-

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 4:39 PTG

tahniah..datuk, datin.

apsal rasa xcantik la nikah kalau pakai baju selain warna putih.

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 4:52 PTG

alhamdulillah.dh selamat jutawan sani menikah.
tp balik pada hukum,mcm mana solat bg pempuan tu ye?rambut berwarna.takpelah.moga sani jd suami yang boleh membimbing isterinye kelak,amin!

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 5:01 PTG

suppose pakai la tudung..dah la baju tu luas je..xhormat masjid sebgai tempat ibadah~donia donia...

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 6:53 PTG

pkai ler tudung elok2.. masjid 2.. tlg hormat skit.

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 7:59 PTG

body dia mantap siot…. tapi sorry to say lah…. perkahwinan ni x kekal lama… hanya tahan pun 1 tahun jer..percaya lah…perkahwinan hanya semata mata nak tunjuk kekayaan x kekal lama….arious….

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 8:24 PTG

pic no 4 tuh cam lakonan jer pun...
Tapi tak suka la tgk org pakai cincin dekat jari telunjuk...

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 8:50 PTG

SEMOGA SANI MENJADI PEMBIMBING YG MAMPU MENUNJUKKAN JALAN KEBENARAN BUAT ISTERIMU..........JGN BIARKAN SYURGA DUNIA MENUTUP WAJAH ISTERIMU HINGGA IA TAK MAMPU MELIHAT SYURGA SEORANG ISTERI ADALAH DISISI SUAMINYA DIKALA SUSAH DAN SENANG............

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 10:23 PTG

tahniah sani..smga bhgia shngga ke akhr hyt dgn wife.abaikn kata2 org yg tinggi hasad dengki.spttny org seagama kite ni tumpang gmbira ank mlyu n bragama islam bjya dlm prniagaan n bjya mndpt gelaran yg spttny setimpal dgn usaha untuk mmntpkn ekonomi melayu.Ap slhny sani wat mjlis elok2 n jika tampak mewah,tu hak dia n mmg lyk pn.dia da berusaha keras mncari rezeki n kawen dgn ank org dgn cara elok,pn masih ramai nk menghina.org islam ni lupa dlm kitab muamalat ad trtulis 9/10 rzki dr prniagaan.kalo stkt wife u xpakai tudung kt masjid,tu mngkin kekhilafan yg xdisedari.aurat mmg wajib ditutup tp xpela,perlahan2.biar satu hari nnti wife u bertudung dgn hati yg ikhlas krn allah bkn krn keluarga,keturunan or sbb mulut2 org yg prsn perfect disekeliling awk.kdg2 org2 yg mngkritik ni dia ckp dia tgur ssma islam,tp bahasa yg digunakn pnuh dgn unsur riak n doakn yg xbaik aj,itu lg berdosa,tp mn la dorg nk sedar sbb syok sgt mengata org xsdr kain sndri koyak.abaikan j la.yg pntg ap yg awk miliki ni rezeki dr allah,lgpn allah tu maha pemurah,sbb tu yg kafir pn kaya sbb usaha yg jitu.maka allah izinkn dpt rezeki yg stmpal.smoga awk bjya dlm hidup n amalan ibadah bsma isteri dan keluarga diterima allah n menjadi lebih baik dr ms ke smsa.smoga jg sani express mmpu bersaing dgn sykt bas yg lain yg dimiliki non muslim.prove u can do better.n kalo msh ad yg mngkritik psl kmlngn maut yg melibatkn bas awk,anggap itu ujian n ad hikmah dsbalikny.mklmla kdg2 mnsia lupa ajal maut ditngn allah.kalo allah da nk cabut nyawa,nk handle stering n brek pn da smpt da.no extend.tu pn nk slh kn sana sini,ketepikn qada n qadar allah.k la pnjg lak kite bebel ye,actually kite proud kt awk,kite bc sume hal awk kt paper2 tmptn n blog2.harap2 ramai la ank mlayu beragama islam ikut jejak awk mncari rezeki n berkongsi rezeki dgn org lain.amin.

Tanpa Nama 13 Oktober 2010 11:53 PTG

sayangnye bini datuk ni tak pandai menjaga adab2 di rumah ALLAH....bini datuk syeikh muzafar pun tak pakai tudung tp bila dia akad nikah kat masjid dia pakai tudung..tutup semua rambut...tolong la hormat n jaga adab di rumah ALLAH ye lain kali...plz sgt2..harap datuk sani dpt ajar bini datuk adab di rumah ALLAH lain kali..tak guna harta byk tp adab di rumah ALLAH tak pandai jaga

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 1:22 PG

perasan tak wife dia tak pakai inai di jari...

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 1:31 PG

bertambah seorang lagi "DATIN" yg x menutup aurat.. ish ish apa nak jadi la ye..

~dosa tanggung sndiri~

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 2:11 PG

MAK AIH....KORANG BUAT KARANGAN KE OI....HEHEHE...
BTW...DOAKAN JELAH KENAHGIAAN MEREKA...EVEN XPUAS ATI MCM MNA PON....

-AWEX GABAN-

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 8:01 PG

tahniah tp sy tetap x setuju cara die tu...nape x bertudung litup mase menikah??kan dlm masjid tu...ni bkn sbb nak jd hipokrit tp sbb menghormati tempat kita berada tu...

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 8:12 PG

tak nampak seri pengantin pun

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 9:05 PG

anon #21,
Ape masalah kalau tak pakai inai?
tak nampak pun masalah di situ..Pakai inai bukannya wajib.

Anon#17,
Stuju ngan ngko.
Gambar kahwin dorang tak nampak sinar kegembiraan. Tak ada feeling tengok gambar tu. Nampak macam lakonan je, penuh kepura-puraan.

Then, bukan pakai cincin kat jari telunjuk tu haram ke?

Pastu, dekat mata dia ada titik merah. Ustazah aku penah cakap, kalau ada titik/garisan merah dalam mata, means org tu dah tak virgin.
Wallahualam.

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 9:16 PG

sani nak naik bnyk org bwh yang dipijak dulu..bro..gudluck

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 9:34 PG

dia nanges tu sb dia gembira sb selamat jd isteri sani...or nanges takut,selagi x lepas akad,x sah lah harta sani milik dia....

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 10:10 PG

ramainya yg nampak jambul dlm masjid....memalukan org ganu saja, huhuhuhu....

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 10:52 PG

biase la org glamor msti org yg xglamor sibuk carik salah..alahaiii ramai lg yg non artis nikah kt masjid xpakai tudung,xlak ko kecoh2 yerk.ati kalo da busuk tu busuk la gak.xley tgk org lain senang.

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 12:20 PTG

#26 ish ish...aku ni yg dah x virgin(dah nikah n beranak pinak) xde pulak titik merah kat mate tu...x logik lgsg la...ustazah mane la yg ckp tu ye....

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 1:52 PTG

warna baju tak cantik...

Tanpa Nama 14 Oktober 2010 8:29 PTG

Woooii sani hutang aku bila nak bayar....ha,ha,ha....

miss meluatz 14 Oktober 2010 10:25 PTG

WAH , anon no. 19 tu....karangan lagi....ishk3x





miss meluatz

Tanpa Nama 15 Oktober 2010 4:33 PG

xsnngup ak nk bace komen anony #19.. pnjng sgt,,
ade sape2 yg dpt bace smpai hbs x..

Tanpa Nama 15 Oktober 2010 10:04 PG

sayangnya dia kat bini die....suami mcm tu lah org cari..sentiasa syg kat bini

Tanpa Nama 16 Oktober 2010 10:58 PG

apa nak heran? sama-sama kaya. sani memang anak orang kaya ternama di tranun, bini dia pun sama. sapa tak kenal omar bin endut kat tranun tu. so to all out of terengganu keep quite. sani dapat datuk from pahang

Tanpa Nama 17 Oktober 2010 2:41 PTG

jangan la pakai cincin kat jari telunjuk..
dosa tau..
cincin hanya bley dipakai di jari manis sahaja...

Tanpa Nama 18 Oktober 2010 8:42 PG

izyan.com,tukarkan button "Post Comment" tu kpd perkataan lain...

Tanpa Nama 18 Oktober 2010 10:35 PG

Yarabbi....batu mastora apa yang dipakai kat songkok tu. Paling besar aku pernah tengok setakat ni. Nampak macam pencetak kain batik pun ada....alang2 nak yang besar.

Tanpa Nama 18 Oktober 2010 11:06 PTG

ishkk.ishkk..x sesuai..apapun saya doakan mereka bahagia yea..klu x bahagia sani cari 1 lagi..masih ada kekosongan 3...ha..ha..ha

Tanpa Nama 23 Oktober 2010 1:40 PG

apa2 pun tahniah tu dato sani moga maju jaya saya bangga dgn kejayaan dato sani org melayu contoh

Tanpa Nama 23 Oktober 2010 1:46 PG

yelah dalam 10 org terkaya di m'sia hanya 1 sahaja org melayu, harap2 Dato Sani dapat tersenarai dlm 10 org terkaya.. boleh lawan org cina..Anyway Congrats Dato Sani & Datin Dalilah!

Tanpa Nama 23 Oktober 2010 1:58 PG

Dato Sani u are still NO:1...frm 3000 UM student..

Tanpa Nama 24 Oktober 2010 11:35 PTG

haha sedapnya korg ni mengata ek??..kenapa nak doakan perkara buruk terjadi ke atas org lain, janganlah kita mengikut sifat syaitan, kerana syaitan ni suka menghasut, suka nak memecah belahkan umat, kalau yg suka memfitnah dan menghasut kira ala-ala syaitan la kan??..mana korg tau dia ni pengikis harta sedangkan isterinya tuh sendiri anak org kaya..walaupun diaorg ni x menutup aurat, dosa mereka hanya dengan Allah, biarlah Allah sahaja yg nilai, mungkin mereka jahil, sepatutnya doakan mereka ni dapat hidayah dan petunjuk Allah bukan mala petaka!..

Tanpa Nama 7 Februari 2011 6:53 PTG

jgn slalu judge org pada luaran.
saya kenal bini datuk sani ni, baik orgnye, hormat org tua, datang dr keluarga yg baik2. x sombong walaopon kaya raya. family die da kaya, bwat ape nak kikis harta lg.

Tanpa Nama 18 April 2011 2:53 PTG

yg sbnarnye mna yg kutuk tu diorg dengki xdpt wat cmni..hahahahaaha..tpi yg pasal umah ALLAH aku setuju la..kna la ada adab..bkn umah kita tu..yg len2 zassssss..xstuju!!

Komen Anda..

-komen dengan berhemah. terima kasih.
-sila refresh page (F5) untuk komen terbaru..