Shahir AF8 beli kereta mewah?

Pada: Ahad, 29 Ogos 2010
Tak sangka pula berita ni sampai ke telinga penulis. Dengar-dengar, pelajar daripada AF8, Shahir telah memiliki dan membeli kereta Nissan FairladyZ. Kereta ni bukan calang-calang juga daripada rekabentuk dan teknologi yang dimiliki seakan-akan 'sporty car' yang boleh dimiliki. Mahu tidak harga nak mencecah RM300,000 lebih tu. Tak pasti pula FairladyZ model apa, mungkin 370Z. Berita ini mula didengar apabila ada seorang member ni pergi ke kedai kereta, tapi tak pasti apa dia buat disana. Sehinggakan 'tauke' kedai kereta itu cukup berbangga mengatakan FairladyZ berwarna merah tue milik Shahir AF.

Mengikut tanggapan penulis, Shahir tak da lah sepopular mana diatas pencapaiannya di Akademi Fantasia tue. Namun Shahir ni menjadi duta mana-mana produk yang terkenal, seperti Brands. Tak pun Shahir ada bisnes lain kot, manalah kita tahu, tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa yang tahu. Dah rezeki agaknya. Oklah tue Shahir, pas nie boleh bawa 'racing', lumba dengar kereta pengarah Syamsul Yusuf tak pun dengan Lamborghini Gallardo milik Yusry KRU. Hehe..

Tag : , , ,

17 Komen

Tanpa Nama 29 Ogos 2010 12:26 PTG

kete ni bukan shahir punya lah tapi sepupuku yang namanya shahir juga...mgkin tauke tue kenal shahirAF8 je dalam Malaysia nie.....

Tanpa Nama 29 Ogos 2010 12:55 PTG

tak pase-pase org kampung teman kena gosip...

Tanpa Nama 29 Ogos 2010 2:05 PTG

ak jmpa samsul yusuff naik keta fairlady wrna kuning..dh 2 myombong gila..tw ler dia naik kete mewah tp jgnla bt muka sombong..mntg2la suma duk tgk dier..hnsem la jgk..tp ak xmnat la cz smbg prasan bgs..





yg ter pilih..wink2 ^_^

Tanpa Nama 30 Ogos 2010 12:35 PG

haha..tauke kedai tu main sebat je nama shahir....padahal shahir x tau aper2 pn..

raymi

OHMG 30 Ogos 2010 1:32 PG

hehehe, mntak izin nk repost kat ohmg.net ye...

Princess Fiona 30 Ogos 2010 2:53 PG

nak promo kedai die la tu

Tanpa Nama 30 Ogos 2010 7:41 PG

wah..kalu betul mmg rezeki dia latu..

Tanpa Nama 30 Ogos 2010 7:51 PG

Good CHOICE for Sahir....i pun ada WHITE color :)

Tanpa Nama 30 Ogos 2010 9:39 PG

orang yang sombong tu kaya takpe jugelah. aku pernah jumpa org yang takde ape2 tapi berlagak kaya dan menyombong pulak. itu lagi terok!

Tanpa Nama 30 Ogos 2010 12:07 PTG

Gue ngak mengerti siapa shahir itu..
tapi pada hemat gue, mobil itu punyain orang2 kaya...
ngak bisa artis seperti shahir itu membelinya..
coba kalian pikirin..apa kerjaan bocah mentah serupa itu..
hanya bisa nyayi di stage aja..
bukannya produser bisa nguruti banyak uang...

--- sudara satu malaysia ---

Tanpa Nama 30 Ogos 2010 1:08 PTG

tolong la..konon saudara satu malaysia tp tulis mcm indon ni???x reti ckp bahasa malaysia dah ker???

Tanpa Nama 1 September 2010 7:34 PG

#10 tu mmg indon la...ko bace la komen die kat gosip sebelah...

Tanpa Nama 2 September 2010 12:51 PG

Anonymous#3 kata shamsul anak yusuf haslam ensem...alahaii..rabun ke apa Anonymous#3 tu...

Tanpa Nama 3 September 2010 4:24 PTG

biarle shahir nk bli kereta mewah...dia ada duit...nti ak u bleh tumpang..he5..

sepul 4 September 2010 6:51 PG

best tol baru kuar af dah dapat beli keta mewah. Pas nie ramai lah nak masuk af...

-iZ- 7 September 2010 8:58 PTG

ak nampak die kat alamanda tadik!!! bawak fairladyZ ni lah.. tp kale silver..

Tanpa Nama 11 November 2010 11:58 PTG

ni mamat penipu ni
kunun ad diploma engineering
pdhl sme2 kne tendang matrix uia ngn ak dl..

Komen Anda..

-komen dengan berhemah. terima kasih.
-sila refresh page (F5) untuk komen terbaru..