Rosyam Nor pernah terdetik nak pakai Botox!

Pada: Isnin, 24 Mei 2010
Mencecah usia 43 tahun pada tahun ini, Rosyam menyedari bahawa tahap kesihatannya kian merosot. Kehidupannya sebagai selebriti, usahawan dan pengarah urusan Suhan Movies & Trading Sdn. Bhd sentiasa sibuk sehingga membuatkannya tidak mempunyai masa untuk menjaga kesihatan. Menurut Rosyam, sebagai selebriti, beliau perlu sentiasa tampil menarik. Malah ada satu ketika, Rosyam turut mengakui pernah terdetik untuk mengambil suntikan Botox untuk menghilangkan kedutan di mukanya.

“Artis-artis ramai yang pakai botox dan ambil suntikan. Saya pernah juga hampir mencuba bila tengok kedutan di muka. Tapi atas nasihat teman-teman, saya jadi takut dan tak jadi nak guna. Satu hari, jiran saya Sharon Foong menawarkan kepada saya untuk mencuba satu ubat. Dia kata dari plasenta biri-biri. Pada mulanya saya macam ragu-ragu juga sebab guna plasenta biri-biri, namun Sharon telah meyakinkan saya bahawa produk ini halal.
“Benda dah ‘free’, apa salahnya saya cuba. Bila cuba tiga bulan, ramai kawan yang bertanya, saya buat sesuatu ke dekat muka. Baru saya sedar produk ini membantu secara semulajadi. Setelah enam bulan menjalani rejuvenasi sel Zell-V, saya yakin sepenuhnya dengan keajaiban Zell-V.”
Rosyam dilamar tiga bulan lalu untuk menjadi duta produk Zell-V selama satu tahun. Sebelum ini, Elaine Kang dan pelakon Singapura, Huang Wen Yong pernah menjadi duta Zell-V. -Gua

Tag : , , ,

27 Komen

Tanpa Nama 24 Mei 2010 10:01 PG

pompuan yg berlakon dlm iklan zell-v yg sekali ngan die tu,bini die ke??sopan santun je gayenye...

Tanpa Nama 24 Mei 2010 10:21 PG

rase2 mcm bini dia...sape2 yg tau, leh tolong jelas kan...

Tanpa Nama 24 Mei 2010 10:43 PG

Nak tanya..placenta dari biri-biri tak sembelih, halal ke?, yang rekomen pun bukannya org islam.. cuak sikit.

Tanpa Nama 24 Mei 2010 10:54 PG

jgn bang botox is HARAM

Tanpa Nama 24 Mei 2010 10:57 PG

ye la...konpem ke biri² disembelih????hah haaa xtau...en.rosyam ape yg ko dah buat ni??ko dah selidik ke???mentang² benda free,ko pon main taram je...

Tanpa Nama 24 Mei 2010 11:06 PG

kan halal tu, sembelih lah

Tanpa Nama 24 Mei 2010 11:46 PG

Rasa sayalah placenta tu adalah selaput yang melapisi bayi ketika dalam kandungan. Atau dalam nama ringkasnya uri. Jadi placenta biri-biri tu diambil ketika biri-biri itu melahirkan anaknya. Jadi tak perlulah disembelih dahulu. Halal ke tak halal ke terpulang pada kandungan dalam produk itu. Ada juga setengah produk yang menggunakan uri ibu-ibu bersalin. Jadi fikir-fikirlah sendiri.

lotudgirlz speak 24 Mei 2010 1:44 PTG

cik admin lain kali nak siarkan sesuatu berita tu sila siarkan secara lengkap kay..jgn siar separuh2 jer, boleh menimbulkan kontroversi tau.dlm Metro ada cerita keseluruhan tentang product ni. product ini juga mendapat sijil Halal yg sah & diperakui oleh Jabatan Agama Islam. malah ia juga diperhati oleh seorg doktor Islam yg dibawa bersama ngan abg Rosyam utk melihat cara2 memprosesnya. sebab itu la syarikat berkenaan berani melantik abg Rosyam sebagai Duta untuk menarik pengguna2 beragama Islam menggunakannya tanpa was was. Kauorg ingat abg Rosyam ni jenis yg suka hentam keromo / taram jer ke dgn membelakangkan agama.... tak baik berburuk sangka.. BTW pompuan dlm iklan tu kalau x salah memang isteri dia...

rahsia hebat 24 Mei 2010 2:07 PTG

takkan nk juga kot..jadi pompuan blh la...hahahahah

Tanpa Nama 24 Mei 2010 4:18 PTG

AKU DAH TGK ROSYAM NOR IN PERSON,X SEGAK LANGSUNG,X BERAPA TINGGI ORG NYA,DIA MENYANYI ENTAH APE2.AKU SUKA LAKONAN DIA

Tanpa Nama 24 Mei 2010 6:01 PTG

rasenye bini die. kak bedah ada pic family die tp x tau lak cm mn nk paste kt cni

Tanpa Nama 25 Mei 2010 6:55 PG

Memang tak suka Rosyam Noor...dia sangka dia hebat...
Ingat uri dari binatang memang HARAM...
Nak confirm tanya orang yang ARIF

Tanpa Nama 25 Mei 2010 8:25 PG

kalo itu bini dia,dia pon ckp x serupa bikin...kata xnak xpose family kat media...ni siap jd pelakon iklan,apa kes??poket dah kering ke bang???tp mmg cun bini dia tu...sopan santun dan lemah lembut je gayanya...aku suka...

Tanpa Nama 25 Mei 2010 10:35 PG

ARTIS kat Malaysia ni jangan percaya...cakap tak serupa bikin....

Merah 25 Mei 2010 11:06 PG

Harga brape?

Tanpa Nama 25 Mei 2010 11:26 PG

itu bkn bini dier lah.. pandai2 je korang..
bini dier lg lawa,klu x caye g carik ruangan gosip ape2 search bini rosyam..

Tanpa Nama 25 Mei 2010 7:29 PTG

aku suke rosyam..tapi jangan amik hati ngan komen aku..nape tak nampak beza pun kat muke rosyam lepas pakai produk ni..anyway aku x tengok rosyam hari hari so mungkin ada kot perubahan yg org sekeliling dia sedari...anyway tahniah rosyam pandai gak jage muke dia..yelah sama sama carik rezki kan.

Tanpa Nama 25 Mei 2010 9:43 PTG

TVC tu memang bini dia... dan product ni memang halal..i sendiri pun cuba, kedut dah kurang dan kulit pun semakin cerah~

Tanpa Nama 26 Mei 2010 8:51 PG

klau betul aku nak beli, umur aku dh awal 30an kedut2 halus pun dh ada kt muka

Tanpa Nama 26 Mei 2010 5:26 PTG

buat makluman, terdapat team research yang sedang mengkaji produk2 halal kosmetik. berikutan salah satu interview yg mereka telah conduct di hub halal jakim beberapa minggu yg lalu, pihak jakim telah menjelaskan bahawa apa2 saja pengunaan uri (baik manusia, binatang sembelihan, atau binatang2 lain) adalah diharamkan. ini adalah kerana ia haram utk mengambil uri ketika masih hidup dan jika diambil selepas mati maka uri itu consider sbg bangkai dan itu juga adalah haram. walaupun produk rosyam nor itu ada cert halal dr luar negara, itu bukan di issue oleh pihak jakim malaysia. sy bernasihat agar sesiapa ingin mencuba produk ini, utk dapatkan pengesahan sendiri dgn jakim. ini hanyalah sekadar maklumat yg sy ingin kongsi bersama. wallahualam.

Tanpa Nama 26 Mei 2010 11:14 PTG

dh nama pon plasenta...watpanya nk sembelih biri tuh..kang nti xley beranak lg lak biri2,sumanya habis kena buat kurma ja...kikiki

Tanpa Nama 26 Mei 2010 11:16 PTG

terus cancel aku nk beli. baik aku wuduk setiap hari

Tanpa Nama 27 Mei 2010 9:14 PTG

aper yg sy tau dr staff situ, placenta tu diambil semasa biri2 mengandung, tapi, x harm biri2 tu la.. ni tak kira halal ke?

Tanpa Nama 28 Mei 2010 2:20 PG

yg penting kena la check lu..halal ke haram ker...kalau halal ok arr...kalau haram cemana tu...larat nak menjawab disana ???
islam jangan dipermainkan!!


takut dosa

Tanpa Nama 28 Mei 2010 6:40 PTG

jadilah tua semulajadi, tak yah botox2 cucuk2 suntik2 plastik2. manusia2 dlm syurga Allah semua muda2 yg perempuan umur 17 yg lelaki umur 31. kekal selama2nya

Tanpa Nama 30 Mei 2010 12:18 PG

kat iklan tu bukan isteri dia lah..kompom..anak dia sama sekolah dgn aku..wife dia jauh lebih anggun n ayu..mcm anak2 dia..dia tetap xkan expose family dia kat public..even anak dia kat fb pun xpnh nak bubuh gambar papa dia kat situ...jgn tuduh mcm2 yea...

Tanpa Nama 19 Disember 2010 1:18 PG

astaghfirullah.....

Komen Anda..

-komen dengan berhemah. terima kasih.
-sila refresh page (F5) untuk komen terbaru..