Gambar Mia Sara Nasuha, pelakon Adamaya

Pada: Selasa, 4 Mei 2010
Drama Adamaya yang sekarang tengah main waktu petang di TV3 ni, sememangnya unik dan menarik. Mengapa tidak, ianya dibarisi oleh pelakon kanak-kanak yang kecil molek fasih berkata-kata, Mia Sara Nasuha. Dialog pun hafal lagi tu. Dalam drama Adamaya tu, dia berlakon sebagai Amani, anak Adam (Sein) dan Maya (Lisa Surihani). Umur Mia Sara Nasuha baru jek 4 tahun, tapi seperti kecil-kecil cili padi. Dulu dia terkenal kerana sering kali menjadi model iklan tv untuk Bank Islam, Celcom, Sustagen, Nokia, TM, Softlan, Astro Beyond. Sekarang drama Adamaya ini adalah drama sulung bagi dirinya.

Tag : , , ,

80 Komen

Tanpa Nama 4 Mei 2010 2:06 PTG

comelnya....

ewiezz 4 Mei 2010 2:07 PTG

eeii comelnyaaa... sesuai ngan Lisa

mizslumber 4 Mei 2010 2:09 PTG

SAYA NAK ANAK YANG PETAH MACAM AMANI... COMEL SANGAT....NAKPLUK N CIUM2 JEK DIA...SAYA XAKAN LEPAS TGK ADAMAYA... SEMUANYA KERANA AMANI YANG COMEL....

Tanpa Nama 4 Mei 2010 2:11 PTG

o br igt budak ni yg iklan astro beyond yg naik basikal tgk kapal selam timbul kat jln raya tu erk...comey amani

Tanpa Nama 4 Mei 2010 2:19 PTG

eee..comelnyerrr..anak saper ni?leh tak tengok muka mak ayah dia

Tanpa Nama 4 Mei 2010 2:19 PTG

muka dia sebijik mcm aku!

Nurhidayah Shamsury 4 Mei 2010 2:25 PTG

nk gak tgk makpak die..agak² die ade facebook x..hahahaha

Tanpa Nama 4 Mei 2010 2:25 PTG

cuteeeee...

Tanpa Nama 4 Mei 2010 2:32 PTG

comel gler dak ni.ase nk cubit2 pipi 2!he3

Tanpa Nama 4 Mei 2010 2:39 PTG

SO ADORABLE...

#ASHASASHA#

Tanpa Nama 4 Mei 2010 2:49 PTG

cute!

Tanpa Nama 4 Mei 2010 2:49 PTG

cute betul la mia sara ni apalagi kalau berlakon dgn lisa surihani lagi cute..

Tanpa Nama 4 Mei 2010 3:37 PTG

comel la bdk ni...

chybeelila 4 Mei 2010 3:53 PTG

alalala comelnye..geram tgk :)

Tanpa Nama 4 Mei 2010 3:59 PTG

cute gurl

Tanpa Nama 4 Mei 2010 3:59 PTG

comel nyer

Tanpa Nama 4 Mei 2010 4:03 PTG

alahhhhh....comeyyyyyyyy nyer dia

kelakarama 4 Mei 2010 4:03 PTG

comelnya mia ni... tambah2 time dia bercakap..lagi comel! suka sgt!

Tanpa Nama 4 Mei 2010 4:05 PTG

malangnye dye bukan adik aku!
uhuk uhuk T_T

Tanpa Nama 4 Mei 2010 4:11 PTG

first,,hehe,,waaaa kiutnyeee amaniiii,,,gmbr dye kat bwh 2 tmbam,,rasa nak cubit2 jew,,huhu

Tanpa Nama 4 Mei 2010 4:13 PTG

anak sape nie...mak bapak dia artis juga ker??comel sgt..

Tanpa Nama 4 Mei 2010 4:18 PTG

geram tgk mia nih...rase cam nk geget2 je....

Tanpa Nama 4 Mei 2010 4:29 PTG

CUTE NYEEEEEEE.... MCM NAK ROMOS-ROMOS PIPI DIA...

Tanpa Nama 4 Mei 2010 4:31 PTG

CUTE NYE BABY MIA.... MCM NAK ROMOS2 PIPI DIA...

Tanpa Nama 4 Mei 2010 4:40 PTG

tiap petang seri memang tak miss cite ni..memang best sangat..lagi-lagi time adam dengan Amani.. Sein memang pandai berlakon as a good father.
Ada harapan Mia sara ni jadi pelakon pelapis kanak-kanak Malaysia.

***meluat dengan watak Faizal ex hubby Nana..Tak best..

Tanpa Nama 4 Mei 2010 4:51 PTG

awwwwwwwwwwww!!!... so cute!

Tanpa Nama 4 Mei 2010 4:58 PTG

cute sgt2 dak kechik sowang nyeh...
gram aq...

Tanpa Nama 4 Mei 2010 5:12 PTG

cooommeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy....

Tanpa Nama 4 Mei 2010 5:19 PTG

MENYAMPAH !!!






$$$$$ KINTAN KEPONG %%%%%

Tanpa Nama 4 Mei 2010 5:23 PTG

comel & cute sgt..<3

yatie 4 Mei 2010 5:23 PTG

ee comelnye budak ni..

Tanpa Nama 4 Mei 2010 5:26 PTG

comelnye budak ni......geram nye..

Tanpa Nama 4 Mei 2010 5:26 PTG

comey gile budakni.. suker sangat..............

Tanpa Nama 4 Mei 2010 5:38 PTG

chumeellllnyerr..

Tanpa Nama 4 Mei 2010 5:48 PTG

comelnya....anak sape la ni????anak selebriti ke??anyone know????

Tanpa Nama 4 Mei 2010 6:44 PTG

faizal dalam citer adamaya nampak tua...tak kena jadi bf lisa surihani.

Tanpa Nama 4 Mei 2010 6:56 PTG

ade group sal amani kt facebook. ade gmbr mak ayah ye

Tanpa Nama 4 Mei 2010 7:08 PTG

Anonymous said...
muka dia sebijik mcm aku!

yang mana satu? budak tu ker atau si badut tu?

Nana Cute 4 Mei 2010 8:27 PTG

hehe.. saya pun minat amani.
klik kat nama saya, sy ade upload video amani.hihi..

anak mlaysia 4 Mei 2010 10:41 PTG

ish3...anak sapatu hah??

Tanpa Nama 4 Mei 2010 10:53 PTG

go to facebook mia...search: kami peminat adik mia sara@ amani...then tatapla puas2 anugerah ilahi ini..so cute and adorable..

Tanpa Nama 4 Mei 2010 11:15 PTG

tak silap aku die anak zahnita wilson.. kalo tak silap la..

Tanpa Nama 4 Mei 2010 11:26 PTG

ni kecik2 comel jek.. jgn sok nt dh beso kuar lak gambo g clubbing, isap rokok, minum arak bersosial x hingat..ish.. ngeri la budak2 zaman skg.. risau

Tanpa Nama 4 Mei 2010 11:50 PTG

ade sumone create acc fb utk die..
klu sape2 nk tgk search "kami peminat adik mia@amani"

Tanpa Nama 5 Mei 2010 12:00 PG

comelnye mcm budak gebon kecik...

---------LAKI BUDAK GEBOL---------------

Tanpa Nama 5 Mei 2010 12:07 PG

Uols klau nk masuk page adik Mia nie, pg la kt KAMI PEMINAT ADIK MIA SARA @ AMANI kt FACEBOOK..

Nama adik Mia yg sbenar : Mia Sara Nasuha bt Muhammad Ridhuan

Adik Mia mmg sgt comel & "laptop"

Tanpa Nama 5 Mei 2010 1:42 PG

comelkan....

Tanpa Nama 5 Mei 2010 8:54 PG

anak sapa nie??ader sape2 kenal tak??

Tanpa Nama 5 Mei 2010 9:17 PG

pepandai jer org ats ckp ni ank zahnita..mrh mak bpk mia.x semestinya dak comel,mak mesti cun..mak bpk dye pior malay la.

hepypumpkin 5 Mei 2010 3:47 PTG

cute gilak...mcm nk kiss die byk2 kali jer...hehe

syuhada 5 Mei 2010 9:46 PTG

comel sngtt2 budakk kecik nih ! gewam tgk muka die rse nk picit2 je pp die tuh, hhaa (:

Tanpa Nama 5 Mei 2010 9:50 PTG

mak!! nak adik!!

Tanpa Nama 6 Mei 2010 4:26 PTG

mia nie memg comey...
geram sgt negok dia..
rse nk cubit2 jer pp tembm dia 2..
klu besr meti lg comey n cun g2..

Tanpa Nama 7 Mei 2010 1:05 PTG

Subhanallah...anugerah Illahi ni sgt c0mel..cute nyerr dye..luv u Mia..

Tanpa Nama 8 Mei 2010 4:42 PTG

chumel

Tanpa Nama 8 Mei 2010 5:57 PTG

lucutkan watak faizal..........lowww clazz

Tanpa Nama 9 Mei 2010 6:17 PTG

yg pastinya amani ni,mak n ayahnya bkn artis. bakatnya dikesan semasa amani mnjadi cover girl mjlah pa&ma suatu ktika dulu.. dia juga ade blakon beberapa buah iklan antaranya bsama zahnita n wardina...

Tanpa Nama 12 Mei 2010 11:51 PG

amani yang comel,kiut klu leh nk pluk2 je

Tanpa Nama 16 Mei 2010 3:07 PTG

sara mmang comel la.........?

alynn 18 Mei 2010 5:34 PTG

amani cute btllah dia nie.. suka sgt tgk mia sara(amani). comel sgt,, geram tau.

lina 20 Mei 2010 3:45 PTG

adik aku

Tanpa Nama 20 Mei 2010 3:48 PTG

cute la mia sara ni

Tanpa Nama 27 Mei 2010 1:53 PTG

kepada mak dan ayah dia..jagalah budak comel ni bagai menatang minyak yang penuh..tanamkan dalam hati anak yg very cute ni dgn didikan agama ok...ingat tu!!! ingat tu!! tu amanah dari ALLAH TAALA..wssalam

Tanpa Nama 4 Jun 2010 2:07 PTG

waw !!
kyut nyerr duerr2 ny ..
gram nyerr !!
c0mey lh adk mia n kak lisa ..
kyut2 .. 8-)

Tanpa Nama 6 Jun 2010 11:25 PTG

aku btul2 ske dgn budak ni..cute giler..esok da bsr mst jd gilaan ramai...muke mak n ayah die mst cute..

azura adeeyra

Tanpa Nama 7 Jun 2010 12:33 PTG

gambar bwh skali...
ya ampun...
pe lg ayat lebih dari cute??
xdpt nk disbut..

Tanpa Nama 11 Jun 2010 9:21 PG

comel la mia nieh...

Tanpa Nama 13 Jun 2010 3:28 PTG

sye mnat sgt tgk bdak kcik 2...cute gilerrrr..rsa nak plok n cium jer..mia2..

Tanpa Nama 14 Jun 2010 4:56 PTG

geramnyaaaaaaaaa.........kalau larh mia adik saya...kan best

shariza 17 Jun 2010 9:55 PTG

cute tol si mia nie.....geram tol caye!!!kalau dia adik saya kan best tiap hari caye main ngan dia....comellll betul geram saya!!!we love mia@amani!!!!!

Tanpa Nama 18 Jun 2010 2:24 PTG

Hai mia Sara Nasuha @ Amani.... Aunty Riona suka tegok gaya dan perwatakan Mia yang bersahaja dan manja. Aunty suka tegok juga watak manja Mia dan Aunty Lisa yangcantik tu. Aunty Riona harap semoga Mia akan terus berjaya dalam bidang lakonan di masa masa akan datang.

Wish u always happy and fun with your activity....

From:
Riona HMC
Labuan Island

Lululoved 22 Julai 2010 1:46 PTG

Comel sangat dia ni .Pelakon muda yg berbakat .Slut !

Tanpa Nama 16 Ogos 2010 1:11 PG

Salam...cute sangat la adik mia nie...geram nak cubit pipi ynag gebu tue...

marya 18 Ogos 2010 11:12 PTG

adk mia cute sngt .... rsa cam nk cubit pipi yg gebu tu...kn bes lau dik mia jdi adk kte ....mesti bngga kan.

Tanpa Nama 23 Ogos 2010 1:21 PG

comel...

Tanpa Nama 31 Ogos 2010 12:31 PTG

hype smue..mia nie mmang comey owg nyer,,cute plak 2..ble besar t mesti mia cantik an??tul ak?? suare mia serak basah..sedap sgt suare dye..aq mnat giler ngan suare dye..pape pown..mia mmang cntik n comel

pae 3 September 2010 1:20 PTG

mia si comel...geram btl..nk cium2 rasenye..

Tanpa Nama 5 September 2010 7:48 PG

comelnye........ adik mia

Tanpa Nama 23 Januari 2011 2:04 PTG

comel lah mia...........

Tanpa Nama 17 Mac 2011 2:22 PTG

cute..ske tgk mia blkon

Komen Anda..

-komen dengan berhemah. terima kasih.
-sila refresh page (F5) untuk komen terbaru..