Wan Zaleha Utamakan Keluarga

Pada: Rabu, 16 Disember 2009
Wan Zaleha merupakan orang pertama yang mengendalikan program majalah popular itu, sebelum dia terlebih dahulu bertugas dalam bidang penyiaran di Bilik Berita TV3 pada tahun 1986. Itu cerita zaman mudanya yang dilaluinya tanpa rasa menyesal dan menganggap kerjaya sebagai wartawan penyiaran antara kerjaya terbaik di dunia.

Namun, kini Wan Zaleha yang berusia 46 masih kekal jelita sama seperti dulu walaupun tidak lagi dalam kerjaya itu. Dia bukan lagi wanita yang sering muncul di kaca televisyen, bukan lagi wanita yang sentiasa bersolek tebal dan tidak lagi kerja dari siang hingga ke malam. Ini kerana sejak bergelar seorang ibu kepada Imad Imran, 3, dan isteri kepada Peter Imran Winton Abdullah membuatkan jadual hariannya mula berubah.

Meskipun kini sibuk sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) di syarikat miliknya sendiri iaitu Asiapromote Ventures Sdn. Bhd, tegas Wan Zaleha dia tetap mengimbangkan antara kerjaya dan keluarga.
"Walau sibuk mana pun, setiap malam saya dan suami akan membacakan buku cerita kepadanya. Saya tidak mahu kesibukan kerjaya kami berdua menyebabkan kami mengabai tanggungjawab kepada Imad," terangnya.

Tag : , , ,