Gambar Kemalangan Zaiton Sameon

Pada: Jumaat, 16 Oktober 2009
Rancangan Nona pada bulan sebelumnya telah memaparkan Zaiton Sameon atau lebih mesra dipanggil Eton, artis yang popular pada era 60-90an. Dalam pada masa yang sama, Nona berkesempatan mengambil beberapa babak dimana Eton terlibat kemalangan 19 tahun yang lalu, dengan kesan cedera parah selain dirinya dibalut berdarah-darah dan disahkan koma ketika itu. Dari seorang yang berwajah cantik bertukar kepada tragedi yang tidak dimimpikan. Eton akhirnya insaf atas apa yang berlaku.

Tag : , , ,

13 Komen

Tanpa Nama 16 Oktober 2009 12:27 PTG

ermm....semuanya ketentuan Tuhan yg Maha Esa....

Tanpa Nama 16 Oktober 2009 1:42 PTG

dulu zaiton tu cantik ker??

nora 16 Oktober 2009 2:44 PTG

insaf atas apa yang berlaku...dalam maksud die tu...

Tanpa Nama 18 Oktober 2009 11:21 PG

Ye dulu, beliau seksi dan daring sehingga peminat melihat gambarnya menggelengkan kepala. Setelah sekali Allah merentap pemberianNya...lihatlah keadaan beliau dan nasibnya sekarang...
Oleh itu beringat ingatlah kita...."Langit tidaklah selalunya cerah"

~Ms. Lazer

Tanpa Nama 18 Oktober 2009 11:32 PG

I dun think so dlu kak eton nie cantik..same j.dlu terlebih seksi & mewah je ,srkg tidak..Kitaran kehidupan..kdg2 kite kat atas & begitu sbliknye..Yes..ketentuan Allah swt

Tanpa Nama 19 Oktober 2009 9:04 PG

insaf rasanya






& kak ton tom bak

Tanpa Nama 19 Oktober 2009 9:23 PG

kepada artis2 skrg, beringatla...mencari rezeki sbgai artis ni memerlukan pengorbanan dr segi masa sehinggakan kita lupa tggjwp kite sbgai muslim

Tanpa Nama 19 Oktober 2009 3:45 PTG

ingat2 lah

Tanpa Nama 19 Oktober 2009 10:39 PTG

yes! aku stuju ngan Ms Lazer...
langit tidak selalu cerah...kengkadang hujan di tengah hari!


c pekan pahang

brother singh 9 Februari 2011 5:59 PTG

u people all donT judge the others, leave it to God . for me Zaiton Sameon is a good human with bad luck with bad, dirty mind, haprak people around her like u all. macam la korang tu baik sangat. orang melayu punya perangai suka jadi TUHAN. ZAITON SAMEON Was the best during her era like Sudirman,ramlah ram, ogy ahmad daud. even Non malay like me admire them very very much including my mum, sister cousin, aunty, brother n friends. May GOd BLESS Zaiton Sameon. I grew up listening to Zaiton sameon songs, sudirman, ramlah ram,ella, p.ramlee. they are all my sweet memory.

Syah 23 Februari 2011 8:24 PTG

Semoga tuhan merahmati hidup Zaiton Sameon, segala apa yang terjadi adalah ketentuan Allah S.W.T, mungkin itu yang terbaik baginya. Bagi di luar sana, janganlah hanya tahu nak kutuk aje, setiap orang pun pernah melakukan kesilapan, tiada yang terkecuali. Walaupun dulu Zaiton Sameon di katakan seksi, menggoda setiap pandangan, bagi saya tu semua dah berlalu, lagi pun dah memang fesyen dan trend pemakaian pada waktu itu, even semua artis wanita pada masa itu pun turut menggayakan pemakaian yang seksi, bukan Zaiton Sameon sahaja ye. Bagi saya dia tak ubah seperti ibu saya, setiap lagunya cukup menyentuh jiwa, hingga mampu membuatkan ingatan pada ibu yang tersayang kembali segar.

Tanpa Nama 29 November 2012 7:46 PTG

Ya betul..jgnlah dipandang org tu satu sudut je. Sebenarnya apa yg brlaku pd insan seni mcm zaiton ni patut di ambil iktibar oleh semua org. Tp jgn sebab dia pernah popular, seksi..terus judge dia x amalkan hidup sbg muslim ke apa dan ini pembalasan dr tuhan..Allah kalau nk beri dugaan, x perlu tggu insan mcm zaiton...kita2 ni pon bila2 boleh. Insan senasib spr zaiton ni patut dibantu..dibimbing..bukan dikutuk. Lihat diri sendiri dulu sblm sibuk ckp psl org lain. Saya masih disekolah rendah masa kak eton ni popular.tp saya sgt sukakan lagu dan suaranya..saya doakan kak eton sihat dan bahagia dunia akhirat.

Tanpa Nama 30 November 2012 8:19 PTG

Semua orang zaman sekarang hanya tahu kutuk orang lain je. Kalau dulu zaiton suks nak berpakaian begitu, itu adalah suka dia la..dia berhak..bukannya guna duit you orang pun..insaf la sikit...berdoa supaya beliau sembuh la...jangan nak mengata je...

Komen Anda..

-komen dengan berhemah. terima kasih.
-sila refresh page (F5) untuk komen terbaru..