Dian P. Ramlee Kahwin Dengan VVIP

Pada: Sabtu, 5 September 2009
Just the latest news that i heard from a prominent figure from the land of 'Bumi Kenyalang' YAB Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud, Chief Minister of Sarawak is married to Actress, Dian P. Ramlee It was said that YAB Pehin Sri and the whole family is a big fan of P. Ramlee. After the passing of his late wife, Datuk Amar Puan Sri Hajjah Laila he remarries to Dian P. Ramlee (a divorcee) just a couple of weeks ago!!! -Peminat

Tag : , , ,

56 Komen

Tanpa Nama 5 September 2009 4:20 PTG

1st.. Hehehe

loveleen 5 September 2009 4:24 PTG

aku first, pertama, yg mula2 skali ngeh ngeh ngeh

Tanpa Nama 5 September 2009 6:01 PTG

ape ke jadahnye korg duk berebut jd no 1 ni..mcm bdk kecik..

Tanpa Nama 5 September 2009 6:22 PTG

Muga berkekalan ke akhir hayat hendaknya.

Tanpa Nama 5 September 2009 6:38 PTG

Hoooo tak sangka sya .Alhamdullilah semaga ke akhir hayat. ameeeen.

Tanpa Nama 5 September 2009 7:58 PTG

bangang saper yang berebut tempat pertama.. apa yang korang dapat ? pahala ?

Tanpa Nama 5 September 2009 9:36 PTG

moderator tolong jgn layan / publish yg dok bangga i'm first. muakkk.

Tanpa Nama 5 September 2009 9:41 PTG

na apa kamu rasa oren?itupun begaduh..he...he..

Tanpa Nama 5 September 2009 11:33 PTG

yezza,..
aku yg last!

Tanpa Nama 5 September 2009 11:58 PTG

dpt anak angkat p.ramlee pu jadilah.. peminat p.ramlee punya pasal..

Tanpa Nama 6 September 2009 12:23 PG

ta ada angin,ta ada ribut taupan...
tup tup...dah kwin pula
so tahniah buat mereka...
eh..aku kah terlewat...?

Tanpa Nama 6 September 2009 5:54 PG

mcm budak kecik nak first... bodoh... moderator please take action... menyampah..

Penulis 6 September 2009 6:07 PG

ok.. diatas permintaan yg tinggi. maka komen 'aku first' akan di buang selepas ini.. :)

Tanpa Nama 6 September 2009 9:06 PTG

belilah barangan buatan Malaysia dan hidup tulisan jawi!! yay!!

Tanpa Nama 7 September 2009 7:56 PG

Tkpe lah nk kahwin lg pun,bini pertama pun dah meninggal & tk salah rasa nya..klau bermadu pun tkpe sebab berkemampuan.

Tanpa Nama 7 September 2009 7:58 PG

klau setakat nk komen 'aku 1st' lg baik tk yah komen,mcm org sakit otak jerr..yup moderator pls delete komen 'aku 1st' tu & klau bleh tk yah undang pun komen tk lojik mcmtu.Ntah2 yg kasi komen mcmtu org baru kluar dari Tg.Rambutan agak nya...ah haaaaaa!!!

Tanpa Nama 7 September 2009 8:07 PG

aku pun sesanga2 menyampah ada sape2 yang sibuk bila dia yg first..macam org baru jumpa intenet je..taktaulah kalu diorg tu duduk pelusuk utan mana2 kot..

Tanpa Nama 7 September 2009 8:08 PG

YG BERI KOMEN 'BELILAH BARANGAN BUATAN M'SIA...' NI PUN RASA2 SAKIT JUGA & KAU DAH MKN OBAT APA BELOM??

Tanpa Nama 7 September 2009 8:11 PG

Bila lak Dian ni bercerai dgn suami dia?. tak dengar pun




# AKAK KAKI BOLA #

Tanpa Nama 7 September 2009 9:40 PTG

mmmmm, sokong akak kaki bola...x tau pun bla bercerai nya..anak dia brapa orang yek.


#pakar jilat#

Tanpa Nama 8 September 2009 2:32 PTG

semoga kekal hingga ke akhir hayat...aminnnn

Tanpa Nama 8 September 2009 6:37 PTG

tak ssh la jdh ng sape2 pon asal bahagia...

Tanpa Nama 8 September 2009 9:08 PTG

ANDAI BENAR...TAHNIAH
X SALAH PEHIN KAWEN LAGI
ADA JUGAK TEMAN HIDUP AND TGOK2 KAN DIA
BTW, CONGRATULATION...


SARAWAKIAN

ajhmad 9 September 2009 12:22 PTG

wahhh, poket lebat ar pas ney

Tanpa Nama 9 September 2009 10:44 PTG

suka hati aku laa.. aku last hehehe

Tanpa Nama 10 September 2009 3:56 PTG

CANTIK LER SEBAB DIAN PUN MEMANG SESUAI KAHWIN DGN VVIP SEBAB DIA CANTIK LEMAH LEMBUT

DDon 10 September 2009 4:00 PTG

At least Pehin Has got a partner to accompany him where ever he goes. Congrats to newly weds.

P.Ramlee's fan Sarawak 10 September 2009 10:30 PTG

Peminat P.Ramlee berjumpa dengan anak P.Ramlee....cunlah tu.

Tanpa Nama 11 September 2009 6:24 PTG

kalau dah jodoh nak buat cam ne.....yg penting jadi...kalau curi2 tu dosa...kalau mengata org pun dosa jugak.....so, brg baik x salah utk diteruskan.....

najib 11 September 2009 8:50 PTG

kalau dah pehin sri berkahwin....ada lah cuti untuk sarawak....hahahahaha

minah sibuk 12 September 2009 7:14 PTG

Tak acilah... dah lam i ngintai abg pehin ney. alih-alih org yg dpt. akulah yang last......isk...isk...isk..melepas pulak.

Tanpa Nama 15 September 2009 8:35 PTG

Syukur Alhamdullilah, insan sering memerlukan di antara satu yang lain.Jdi tiada kesepian lagi di hati peminat Tan Sri P.Ramlee......Tahniah..

Tanpa Nama 17 September 2009 1:45 PTG

From a Sarawakian, Tahniah Pehin Sri. You've been a superb husband to the late Puan Sri Laila and we all know how much she means to you but you also need the companion. May you find it in Dian.

Tanpa Nama 29 September 2009 11:24 PTG

Aku yang ke50 komen jubli emas tau...hua..hua.hua.
Kawin baru hati senang,CM senang rakyat pun senang..hati.semua senang hati..awak senang hati..saya senang ..hati..nenek senang hati..datuk senang hati..semua senang hati lah.Siapa tidak senang hati??SENANG lah ini macam.

Tanpa Nama 7 Oktober 2009 6:56 PTG

Congrats Pehin Sri.. Inilah yang baru dikatakan peminat no. 1 P.Ramlee..Bila nak annouce..Boleh la 'public holiday' kat Sarawak..yahooo..!!

Tanpa Nama 9 Oktober 2009 7:33 PTG

semoga cepat berakhir hayat......

Tanpa Nama 1 November 2009 7:55 PTG

bodo ke apa sapa yang buat post nih.
dah xda duit tu yang buat citer jd buat duit eh?bangang nya moderator.

Tanpa Nama 2 November 2009 1:17 PG

who the stupid SON-OF-A-BITCH!!! made this story up??!!!!!
and who is THE MOTHER FUCKER post this FUCKING lie???!!!!
N those people that believes this is a fucking crackpot who only fucks horses..... FUCKING JACK-ASSES....

Zarlia 2 November 2009 11:17 PG

YA I AGREE WITH U....THE PEOPLE WHO MAKING THE STORIES ARE THE FUCKING CRACKPOT...ORG YANG BUAT GOSIP NI BETUL2 BODOH....DIAN YANG DIA KAWIN TU BUKAN DIAN P RAMLEE BODOH!!!....DIAN KERABAT KELUARGA DIA DI SARAWAK...OYA KE MUKAH...ORG MELANAU JUGAK...KEPADA ORG-ORG BODOH YANG BUAT GOSIP YANG TERBODOH ABAD INI...NAK BUAT GOSIP CEK-CEK LA DENGAN WARTAWAN DULU KESAHIHAN CERITA NI...JGN MAIN BANTAI JE....ORG NI PUNYA LA BAHAGIA DENGAN SUAMI DAN ANAK-ANAK TERCINTANYA....YANG HANG BODOH-BODOH NI SUKA DENGAR MAKCIK, PAKCIK YANG KAT UMAH KE KAT PEJABAT PUNYA APE KE KESNYER?....YE LAH CM MEMANG MINAT P RAMLEE, DAN JODOH KERABAT DIA TU MEMANG LA KEBETULAN NAMANYA DIAN...SO TAK TENGOK DONT THING U SEE....DAH BENGKOK JANGAN LA KEPOCHI...SEKIAN...BUKA-BUKA LA MATA ANDA, BELAK-BELAK LA TELINGA...JGN SALAH DENGAR....JGN MAIN BANTAI MULUT JER..NANTI BADAN BINASA!...

Tanpa Nama 2 November 2009 12:48 PTG

rofl. funneh. malaysian with their "believe in gossips" and "spread it out" without getting the facts right.

this blog owner should make a public apologize on this issue and drop this nonsense.


macamana org melayu@malaysia nak maju bile otak penuh dengan kepercayaan benda kurap macam ni.

Tanpa Nama 3 November 2009 2:35 PG

gile lawak! sejak bile pulak dian nie marreied with that VVIP? divorcee lg la melampau. fitnah semua. bodo la sape yg duk tulis nie,yg pcaye bulat2 lg bodoh. huhu.

Tanpa Nama 9 November 2009 9:34 PG

wakakakak! mmg bodoh layan gosip kering ni...

Tanpa Nama 12 November 2009 2:04 PG

dasar perempuan kawin dengan wang.!!! si pehin tua bangka tu? hmmmm larat ke?

Tanpa Nama 8 Disember 2009 5:52 PTG

let papaya??

Tanpa Nama 12 Disember 2009 1:17 PTG

Ive heard about this but the 'divorcee'? ahhahaha. SO FUNNYYYYY!
Siapa yang buat Cerita ala ala nak hot ni dah buat research ke? Anak yang besar pun dah nak dekat 30 tahun, diorang hidup as a family BAHAAGGGIAAAAAAAAA je lagi! And, HUSBAND pun Husband yang FIRST and yang DULU jugak! Nasib laaaaaa suami dia Okay je. Cool je. Kot kot laki yang pcaya buta2?? tak ke nak hancurkan rumah tangga orang si kononnya 'paparazzi' yang gila glamour buat cerita ni?
Lain kali kalau nak buat cerita tu, buat research betul betul dulu okay?
And, anak dia ada TIGA. Suami ada SATU yang DULU jugak. SEMUA duduk SEBUMBUNG lagi. Makan minum BERSAMA SAMA lagi ok?

Anyway, to this 'Anonymous' who wrote ;
'dasar perempuan kawin dengan wang.!!! si pehin tua bangka tu? hmmmm larat ke?' ,

KAU PUN SATU! BUAT RESEARCH DULU NGOK!!

ahhh. why the hell should the family give anything about this. Korang yang buat dosa. Dia dapat pahala lagi. Amin.

Bawak bawak la bertaubat orang yang buat cerita ni yee.

Tanpa Nama 12 Disember 2009 1:29 PTG

hahahha. GILA FUNNY the word 'Divorcee'. hahahah. Siapa yang buat cerita ala ala konon kononnya dia tau semua dah 100% sure ni?
Mannnn, you gotta grow up. Do all the research first. She's freaking happy with her FIRST Husband anndd Children! They're still living in the SAME HOUSE!
Nasib la husband dia jenis Cool and tak pcaya cakap orang! kot kot laki yang pcaya buta buta?? Tak ke menjahanamkan rumah tangga orang?!

Anyways,to this 'Anonymous' who wrote ;

'dasar perempuan kawin dengan wang.!!! si pehin tua bangka tu? hmmmm larat ke?'

How idiotic of you! haha. Do research dulu laaa. takyah suka hati merajinkan tangan ulut hati AWAK tu mengata orang sebelum tau cerita betul! oh! what goe around comes around! hehe. if you're a man,mintak mintak la ull get a wife yang 'kawin dengan wang!!!' or if ure woman, Allahualam. :)

Ahhhh. im just wasting my time here cause ive nothing to do. so, sambung la buat dosa korang. biar pahala Dian P. Ramlee and the man bertimbun timbun lagi ye.

Pst orang yang buat cerita bodo ni : BERTAUBAT LA!

Tanpa Nama 12 Disember 2009 1:30 PTG

tak boleh comment pulak>

Tanpa Nama 12 Disember 2009 1:31 PTG

hahahha. GILA FUNNY the word 'Divorcee'. hahahah. Siapa yang buat cerita ala ala konon kononnya dia tau semua dah 100% sure ni?
Mannnn, you gotta grow up. Do all the research first. She's freaking happy with her FIRST Husband anndd Children! They're still living in the SAME HOUSE!
Nasib la husband dia jenis Cool and tak pcaya cakap orang! kot kot laki yang pcaya buta buta?? Tak ke menjahanamkan rumah tangga orang?!

Anyways,to this 'Anonymous' who wrote ;

'dasar perempuan kawin dengan wang.!!! si pehin tua bangka tu? hmmmm larat ke?'

How idiotic of you! haha. Do research dulu laaa. takyah suka hati merajinkan tangan ulut hati AWAK tu mengata orang sebelum tau cerita betul! oh! what goe around comes around! hehe. if you're a man,mintak mintak la ull get a wife yang 'kawin dengan wang!!!' or if ure woman, Allahualam. :)

Ahhhh. im just wasting my time here cause ive nothing to do. so, sambung la buat dosa korang. biar pahala Dian P. Ramlee and the man bertimbun timbun lagi ye.

Pst orang yang buat cerita bodo ni : BERTAUBAT LA!

Tanpa Nama 29 Disember 2009 11:33 PG

laaa mod pebetul blk or delate jerk kalo gosip ni mmg x betul..wat dosa kering jerk

Tanpa Nama 9 Januari 2010 2:10 PTG

syabas.........bumi kenyalang akan bersinar lagi dgn kehadiran sebutir permata yg akan menyinar kerajaan negeri sarawak....

kami anak bumi kenyalang mendoakan agar ia jadi kenyataan..........

Tanpa Nama 11 April 2010 6:49 PTG

Belajarlah menggunakan bahasa yang baik-baik dan berperasangka baik. Penganut Islam dan manusia yang baik akhlaknya adalah terdiri dari mereka-mereka yang beradaban ketika berkata-kata issaflah kehidupan kita adalah sementara sahaja. Assalamualikom

Tanpa Nama 8 Mei 2010 4:11 PTG

tahniah dan rasa terkejut ada dengan berita tu,tapi by the way congratulation to our cm.
masih mampu ke......................

Tanpa Nama 14 Mei 2010 11:15 PTG

kamek pula ketinggalan tak tahu pun sidak dah kahwin buatlah kenduri dapat juak kamek pengilan... ha pehin sri jaja sikit si Dian tu na dah madah Dian dlm bahasa melanau lilin takut terpadam pulak kalau sik pun tutuk diri pulak kan kah dian(lilin) ;:-)

Tanpa Nama 12 Jun 2010 12:01 PTG

biarlah asalkan mereka bahagia..kita tak tahu mungkin derita dahulu bahagia sekarang sambil menghabiskan sisa-sisa hidup ....

Tanpa Nama 22 Jun 2010 10:36 PTG

ape mende la dok berebut 1st...mcm hampeh!

krulayar 24 Ogos 2010 4:03 PG

'KIAMAT DAN KEADAANNYA'

http://www.scribd.com/doc/36025155/Surat-K...Dan-Mufti-Mufti

Komen Anda..

-komen dengan berhemah. terima kasih.
-sila refresh page (F5) untuk komen terbaru..