Hafiz Hamidun, Shazwani Putus Tunang

Pada: Sabtu, 1 Ogos 2009
Ikatan pertunangan komposer, penyanyi dan pengacara, Hafiz Hamidun, 25, bersama tunangnya, Shazwani Haridan, 21, akhirnya tidak sampai ke jinjang pelamin. Mereka bertunang pada ulang tahun Hari Kemerdekaan Malaysia pada 31 Ogos tahun lalu. Pada Sabtu lalu, 25 Julai, keluarga pihak perempuan sudah pun bertandang ke rumah Hafiz untuk memulangkan cincin pertunangan mereka.

Malam tadi, Hafiz sudah pun menghantar Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) kepada rakan terdekatnya yang tertulis:
"It's official now, I'm single."
Redha dengan apa yang terjadi, Hafiz berkata keputusan putus tunang itu tidak melibatkan orang ketiga jauh sekali wujud pertelingkahan antara mereka berdua.
"Kami tak pernah bergaduh pun. Sebenarnya keputusan ini dibuat disebabkan saya yang terlalu sibuk dengan komitmen kerja dalam bidang seni dan tidak dapat menjalankan tanggungjawab sebagai tunangan orang. Kami tunang tak sampai setahun. Secara jujur, saya tak terkejut pun sebab sebelum ini Shazwani ada memberikan bayangan tentang niatnya itu. Apa boleh buat sudah takdir dan hubungan kami hanya di situ saja. Jadi sebelum kami berumah tangga dan keadaan menjadi buruk, wajarlah kami berpisah," jelas Hafiz.
Hafiz berkata, sekarang Shazwani baru melanjutkan lagi pengajian ke peringkat ijazah di Uniten, Muazam Shah.
"Mulanya keluarga saya terkejut sebab tak ada angin, tak ada ribut tiba-tiba kami nak putus tunang. Bagaimanapun, mak dan ayah saya OK selepas mendengar segala penjelasan. Cuma saya lihat keluarga Shazwani berasa agak sedih," kata Hafiz yang masih berkawan dengan bekas tunangnya itu. -Murai

Tag : , , ,

41 Komen

Tanpa Nama 1 Ogos 2009 12:54 PTG

xde jodoh...lgpun mungkin tuhan nk ganti yg lbh baik untuk kita,dr yg ada yg ada skrg

miss bad 1 Ogos 2009 2:04 PTG

dia org ni sapa yek..x kenal pun, ngeh3x

Tanpa Nama 1 Ogos 2009 2:33 PTG

kita hanya merancang, hanya Tuhan menentukan

Tanpa Nama 1 Ogos 2009 2:58 PTG

ad org kate hafiz ni gay...
patut lah putus tunang ..
hah..mmg patut pon putus tunang..lagipn, ex tunang dier kan mude lagi..bagus la putus..
xde jadi kes cam erra ngan yusri

Tanpa Nama 1 Ogos 2009 6:03 PTG

trim habis kening mek oiii!

Tanpa Nama 1 Ogos 2009 6:05 PTG

comei bekas tunang dia...
xpelh,dh xde jodoh...
mudah-mudahan ada hikmah disebalik apa y terjadi...

~hoelick~

Tanpa Nama 1 Ogos 2009 7:42 PTG

Putus tunang tak apa.. jangan putus duit

Tanpa Nama 2 Ogos 2009 8:10 PG

muda lg shazwanie tuh..org kata x brape nk matang lg..mcm budak2 jer

Tanpa Nama 2 Ogos 2009 11:37 PG

muda lg kau kata? 21 tu dh bleh jd mak budak bkn remaja lagi weiii

Tanpa Nama 2 Ogos 2009 12:41 PTG

slalu jer ade yg hntr komen konon2nyer xknl artis yg admin ltk cite kat sini..pe tujuan bg komen camtuh eh?

Tanpa Nama 2 Ogos 2009 1:20 PTG

orang atas, same ada die nak tunjuk die tak tgk tv atau die nak ckp artis tu tak glamer. pdhal, die yang tak tahu pape, nk ckp orang tak glamer. hahaa

Tanpa Nama 2 Ogos 2009 1:57 PTG

aku pun tak kenal mereka ni... sapa? ni first time tgk..... maklumla aku sibuk dgn keje ofis xde ms tgk tv

johan 3 Ogos 2009 12:12 PG

jodoh, maut, ajal d tangan tuhan...

Tanpa Nama 3 Ogos 2009 12:34 PG

aduh kalo xnak passing kat aku..

Tanpa Nama 3 Ogos 2009 1:11 PG

komen kt atz ny..
xde mase tgk tv..
tp de mase lax bce gosip artis..
xknla xknl..
huahuhahuhaaa

Tanpa Nama 3 Ogos 2009 8:37 PG

comel la bekas tunang die nie tp nak wat mcm maner dah hafis x taste org pompuan....so pada yg metroseksual nilah peluang anda untuk mengorat hafis....hehehe...jangan mareh!!!!

Tanpa Nama 3 Ogos 2009 9:45 PG

Susah2 ko kawen dgn aku jerla hafiz..i pown stil single gak..

Tanpa Nama 3 Ogos 2009 10:47 PG

shes too young...maybe lum ms lg utk kawin...biar matang ckit...jodoh x ke mn...tiap insan dijadikan berpasangn...mgkin Allah da tentukan yg terbaik utk masing2 di luar sn...doakn utk mereka yg terbaik..

Tanpa Nama 3 Ogos 2009 11:35 PG

muda lg la 21 taun tu..kalo aku umur 21 nk tunang konpem bapak aku x kasik..abih2 dia ckp aku gatal sbb blaja pun x abes lg..umur 21 tu tanggungjawab blaja jer lg...kalo nk kawen or tunang tunggu abeh blaja n keje dlu..pegang pada 1 komitmen jer..org dulu2 umur 21 jd mak budak mmg la pasal time tu pelajaran x penting sgt..ramai pompuan yg duk kt dapo....pe la org kt atas ni...lu pkir la sendiri

Tanpa Nama 3 Ogos 2009 11:36 PG

siyesly aku pun x kenal..sbb x glemer sgt pon mamat ni,,.ahahahahaha

Tanpa Nama 3 Ogos 2009 12:48 PTG

hahahaha btul3 x glemer

Tanpa Nama 3 Ogos 2009 1:08 PTG

alamak pic yg no.4 tu mata nampak mcm lain jerrr...

Tanpa Nama 3 Ogos 2009 8:22 PTG

"tidak dapat menjalankan tanggungjawab sebagai tunangan orang"... Geli nyer dengar... Tanggungjawab sebagai tunangan org tu apa ek? x tau plak aku... kalau dah x taste tu mengaku sajalah perlukah buat macam2 alasan...

Tanpa Nama 4 Ogos 2009 9:40 PG

alah bljr tinggi2 pun las2 jd janda juga. sbb dh bljr pandai sgt, ckp suami pun lawan, ambik kau jadilah janda. kawinlah awal, urusan pmpuan kn kat dlm rumahtangga, jaga dapur. kan baik... umo 20 dh lyk kawin, bkn remaja lagi tau!!! uwekkk

Tanpa Nama 4 Ogos 2009 9:42 PG

muka pmpuan ni mcm mak org

Tanpa Nama 6 Ogos 2009 7:22 PG

erm,comey kot tunang hafiz..tp org ckp da xda jodoh nk bt cmna..berserah je la kpd yg Maha Kuasa..

Tanpa Nama 27 Ogos 2009 8:54 PTG

ermm..tunang hafiz mmg comel..tp,nk wt cm mane,dh mmg ktentuan jd cm nie..

Tanpa Nama 20 Oktober 2009 1:29 PTG

eemm.. aku tak tau sama ada nk tumpang sedih atau gembira akan berita ini...
anyway.. cam tak caye pun ada....
tp yelah.. dh tak de jodoh...

Tanpa Nama 31 Januari 2010 12:25 PG

xsuka tgk cara shazwani ni posing..over..xssuai lgsung ngan hafiz..

Tanpa Nama 18 Februari 2010 11:46 PG

nk buat cmne..
dh xde jodoh..
lg pown kumbg bukan sekor..
bunge pown bukan sekumtum...

Tanpa Nama 22 Februari 2010 9:03 PTG

yea2,bole la msk daun...kih3

Tanpa Nama 6 Mac 2010 5:51 PTG

segala ape yang tertulis dalam suratan hidup ini adalah takdir dari tuhan yang maha satu,mungkin ada hikmah yang lebih bermakna terselit d sebaliknya,so sbr yea hafiz jgn jadikan ianya penghalang u terus berjuang dlam bdh seni..mgkn in yang terbaik..

Tanpa Nama 31 Mac 2010 10:57 PG

tak tahu nak kate apa...
cume arap hafiz dan shazwani besabar la ek..

Tanpa Nama 2 April 2010 5:16 PG

korang sume xtau ape2 sile senyap aku lebih mengetahui cerite sebenarnye

Tanpa Nama 12 April 2010 8:19 PTG

HAFIZ DAH ADA CALON DAH.....

KALAU SESAPA NAK TAU, RAJIN-RAJINLA BERTWEET.......

TAK LAMA LAGI LA TUE.............

Tanpa Nama 18 April 2010 12:52 PG

Ya Allah... korg nie... xbaik fkir yg bkn2... bknkah Allah tu lg Maha Mengetahui ap yg brlaku... Xpsl2 t.. kte pl yg dpt dosa....

Tanpa Nama 10 Mei 2010 8:27 PG

tak perr...Allah tidak pernah mengambil sesuatu dr kita tetapi menggantikan dengan sesuatu plak..erm..yg lebi bek..

Afif 28 Oktober 2010 12:28 PTG

Buat fitnah jer..tuduh gay la....itu la....aku rasa die lagi rajin mengaji quran kot dari yg kutuk2 die gay nih...

Tanpa Nama 19 November 2010 1:19 PTG

btol tu btol....ske hati ckp org gay..ade bukti ke nk ckp hafiz gay???herm...

Tanpa Nama 26 Disember 2010 5:14 PTG

hafiz ni gay la.....

Tanpa Nama 11 Mac 2011 2:18 PTG

pa2 pown.. semoga hafiz tabah.. actually even korang x de jodoh .. korang sweet sbg psgn yg bhagia..

Komen Anda..

-komen dengan berhemah. terima kasih.
-sila refresh page (F5) untuk komen terbaru..