Balasan Dunia ke atas Ida Nerina?

Pada: Selasa, 23 Jun 2009
Adakah ini salah satu balasan dunia (jika banar) ke atas Ida Nerina yang mana digossipkan oleh ramai blogger/rakyat Malaysia bahawa dia pernah diberitakan melakukan hubungan seks bebas satu masa dahulu melalui satu video yang diambil melalui hp dan tersebar luas di internet?. Dan dikhabarkan sekarang akibatnya dia sedang berhadapan berisiko besar akan mendapat lumpuh pada kakinya. Agak-agaknya ada kaitan tak?.. Nak tahu apa ceritanya akibat lumpuh berkenaan? baca dahulu satu kenyataan di bawah ini..
Punca bagaimana pelakon dan tenaga pengajar Akademi Fantasia 7 (AF7), Ida Nerina, boleh terjatuh di tingkat 4, kondominiumnya di Persiaran Syed Putra, di sini, kelmarin, sehingga menyebabkan tulang belakangnya patah dan berdepan risiko lumpuh, masih lagi menjadi satu tanya.

Pelakon filem Layar Lara dan Pontianak Harum Sundal Malam itu telah dilaporkan telah terjatuh di rumahnya itu selepas pulang daripada beraksi dalam teater The Good Body di Pusat Konvensyen Sime Darby, Bukit Kiara, di sini.

Difahamkan, sejurus selepas tragedi dan kemalangan tragik itu berlaku, Ida terus dikejarkan ke Pusat Perubatan Pantai (PMC) sebelum dirujuk kepada Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).

Menurut laporan akhbar hari ini, Ida telah menjalani pembedahan tulang belakang yang telah patah itu semalam tetapi kedua-dua kakinya masih belum dapat digerakkan lagi.

Sementara itu, pelbagai spekulasi telah diperkatakan tentang kemalangan itu termasuk Ida dipukul, ditolak dan sebagainya tetapi pihak Ida telah menepis tanggapan itu dan mendakwa dia telah tergelincir dan terjatuh ketika tergesa-gesa menaiki tangga kondominiumnya itu.

Ida bersuamikan bekas anggota kumpulan Blackrose, Shahrin, tetapi beliau tidak dapat dihubungi setakat ini untuk memberikan penjelasan lanjut.
Dan ini pula gambar yang (kononnya) diambil didalam video panas (kembarnya) satu masa dahulu (awal 2008), yang tidak tahu kebenaranya, ada yang mengatakan dia, dan ada yang juga mengatakan bukan dia, yang last2 dinafikan sendiri oleh Ida Nerina.. u'all fikir lah sendiri yer.

-Gambar xde-. anda boleh lihat sendiri gambar berkenaan di laman web Google Image dengan menaip 'Ida Nerina'.. (penulis tak boleh dedahkan gambar berkenaan, kerana ada sorang blogger yang sayangkan Ida Nerina dan mengugut supaya tidak ditayangkan. Watever.)

Tag : ,

29 Komen

Tanpa Nama 23 Jun 2009 11:43 PG

sebenarnye llki 2 btoi ke fauzi nawawi?? konfius laa.. tlg jawab

Tanpa Nama 23 Jun 2009 11:57 PG

mcm fauzi nawawi je llaki 2..uhuhu

Tanpa Nama 23 Jun 2009 12:35 PTG

Jgn lah kita sesama manusia menghakimi seseorang itu tanpa bukti yg sahih,berdosa besar memfitnah...apa yg terjadi ni kan satu kemalangan yg kita tidak tau dan tk bleh nk jangka.Didoakan mudah-mudahan Ida tabah menghadapi hari2 yg mendtg dan diharap cepat sembuh...harapan apa yg terjadi sblm ini hanya lah rekaan manusia yg mempunyai penyakit hati.Mungkin kebtlan wajah yg dlm video tu ada ckit seiras dgn Ida tp tk sepenuh nya itu Ida klau setakat rantai tu je yg sama,sapa2 pun bleh pakai.

skeatila 23 Jun 2009 1:08 PTG

tu mmg bkn ida la..budak yg mmbuat onar tu dak uitm ke ape tah..dah kne buang pn..kbtulan jer mke ader iras2..rmai org yg rupe cam ida nih..cuma yg kt pantai tu jer gmbr dier..

Tanpa Nama 23 Jun 2009 1:21 PTG

korang soma, i ada jumpa gambar ni di JustKhai.
gambar ida nerina
xtaw btl or tidak.

Tanpa Nama 23 Jun 2009 1:22 PTG

hanya tuhan saje yg maha mengetahui...segala kejadian ada hikmah disebaliknya.yg perlu kita lakukan sbg hambanya,sentiasa berdoa supaya dilindungi dpd perkara2 yg buruk.

Jordan 23 Jun 2009 2:22 PTG

Amin

Tanpa Nama 23 Jun 2009 2:50 PTG

gambar tu bukan ida nerina ler...budak perempuan dlm video tu aku kenal.

Tanpa Nama 23 Jun 2009 4:44 PTG

kita sama2 doakan agar ida cepat sembuh.kdg2 apabila sesuatu musibah terjadi pd kita,barulah terbuka hati kita utk bertaubat.barulah kita sedar kebesaran ALLAH SWT.

taiko 23 Jun 2009 7:14 PTG

ala jgn tabur fitnah de...
dosa pahala tu Tuhan punya hak..

Tanpa Nama 23 Jun 2009 9:07 PTG

baru2 sya tertgk program astro ala2 explore kat tv,program di buat mgkin d thailand(agaknya..xperasan sgt sbb tak bpe tgk sgt tp my husband tgk lah)sbelum ambik kad dia kena boh serbuk putih(itu rasa2 abu mayat)kat kuil tu,dan calit kat dahi lps tu sembah tok sami kat situ utk dptkan kad explore..u tahu u tu islam knape buat..??lu pikir lah sendiri

Tanpa Nama 23 Jun 2009 9:43 PTG

Ya Rabbi

Tanpa Nama 23 Jun 2009 10:09 PTG

imam kat masjid aku sini aritu jatuh tangga.. bengkak gak la kaki dia. berapa hari MC. mungkin balasan tuhan gak la dia jd camtu.. 2 - 3 hari ada la tu video clip dia kat tenet ni.. abis aku hebahkan kat org kampung nanti

Tanpa Nama 24 Jun 2009 9:48 PG

owh ye ke? Ya ALLAH dah x tau mn satu dah agama die ni. semoga Allah SWT memberi lagi ruang utk kita dan ida utk bertaubat. saudara saudari, dr menilai seseorg adalah lebih baik kita mendoakan beliau selamat dan mnjd seorg Islam slps ini. kdg² kita juga lari dari landasan Islam yg sbnr.

Tanpa Nama 24 Jun 2009 2:09 PTG

kak..bkn die lah..
dak video lucah tu..dak uitm la..
mse da kntoi tu..dak tu kne brtikn..
mak dak tu yg dtg amik..
saye satu tmpt blaja ngan dak 2..mmg hawt lah..haha

Tanpa Nama 24 Jun 2009 2:37 PTG

tu lah mak bapak susah payah suruh g blajar yg dia dok g buat ma'siat tu walhal...kan dah kena berhenti dari Uitm tu.Klau diri tu dah jauh dgn mak bpk beringat lah ckit,ingat ALLAH dan org tua & jgn dah di goda je iman semua lari sanggup gadai apa semua.Tk psl2 si Ida Nerina pun jd mangsa..kesian2.

Jordan 24 Jun 2009 2:38 PTG

Bahaya juga ada org muka iras mcm kita

ease elle 24 Jun 2009 7:08 PTG

dia bukan ida nerina..budak tu budak uitm melaka yang skang dah kena buang..tapi budak tu mmg ada iras ida..tapi bukan ida...yang laki lisdawati pun bukan dia coz budak tu satu universiti..skang pun dah berenti belajar...

Tanpa Nama 24 Jun 2009 9:22 PTG

dosa memfitnah adalah lebih teruk dari dosa membunuh..

fikir dahulu sblom berkata2..

jgn ikut perasaan..istifar byk2..


Allah Maha Mengetahui..

Tanpa Nama 25 Jun 2009 11:49 PG

dengar-dengar khabar ida nerina mabuk. jatuh tangga. artis kan! faham-faham saja le.... ini bukan fitnah tapi kebenaran.

Tanpa Nama 25 Jun 2009 11:55 PG

oit...ape laa..korang kalo bab fitnah memfitnah ni memang nombo satu...yg video tu bukan ida nerina la...budak tu student uitm lendu melaka...knos masscom ke ape tah..aku tau la sebab aku pu student uitm mlaka jugak...budak tu dh benti blaja dah pon..ank or kaya....happaa daa....sgt2 tipikal minded la korang ni buat fitnah!!!

Tanpa Nama 25 Jun 2009 11:58 PG

bukan laa..budak tu uitm lendu mlaka..aku tau la sebab aku pun student uitm mlaka jugak..budak tu kos masscom ke ape tah..dh benti dh pun..br part 2..dh..jgn nk fitnah2

Tanpa Nama 25 Jun 2009 4:39 PTG

tak baik beburuk sangka video yg belum ada kesahihannya.
BIARLAH RACUN DIBERI DIBALAS SUSU.
HE HE HE

kisahsensasi 26 Jun 2009 10:41 PG

ish2x....macam2x statement dikluarkan sejak tragedi kat ida nerina nie....

Tanpa Nama 26 Jun 2009 4:39 PTG

aku pena tgk video ida tu..
mmg mantap la 'perempuan" tu...
lelaki tu bkn fauzi nawawi..
tapi perempuan tu mmg sebiji ida nerina...
tengok dlm video tu ..rantai yg di pakai sma dgn rantai yg di pakai time ida ikut the amazing race..
tp ALLAH'UALAM laa...
apa pun...kesian dgn keadaan dia skrg...

Tanpa Nama 27 Jun 2009 2:08 PTG

bukan, video tu bukan video ida nerina..
video tu video bdk uitm perak if im not mistaken..
ppuan tu mirip seiras dgn ida..
lelaki tu pon ade iras fauzi..
ppuan tu yg pergi mengaku kat balai
cz kawan2 rmi sisihkan dye
sbb mencemarkan maruah ida nerina
polis dah kuarkan waran tgkap
dats gurl dah di ikat jamin oleh family dorg..
my uncle lecturer there..
he story us about his student..

Tanpa Nama 28 Jun 2009 2:34 PG

ku berani sumpah itu bukan ida nerina and aku pernah jumpa dengan dia
dia budak kolej aku dulu and nama dia zakiah
ok?
dia duduk bilik bwh level aku
dye bkn bdk uitm perak
tp uitm _ _ _ _ _ _
dia memang cantik gila nak mati
pergi koko pon pakai makeup
jgn tuduh ida pulak dia tatau pape pun

Tanpa Nama 28 Jun 2009 2:35 PG

budak uitm lendu,melaka
kolej tunteja,
masscomm
da berenti since part 2

Tanpa Nama 6 Oktober 2009 9:58 PTG

buat malu je...
Bukan main punya tulis itu balasan itu ini.
Sendiri mau ingatlah.
FITNAH orang pun berdosa besar tau?
Bila nak bertaubat?
Nak tunggu jatuh apa pulak ni?

Komen Anda..

-komen dengan berhemah. terima kasih.
-sila refresh page (F5) untuk komen terbaru..